Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Упродовж минулої доби поліція затримала чотирьох іноземців за вчинення злочинів
Опубліковано 16 квітня 2018 року о 17:47

Двоє зловмисників були затримані патрульними поліцейськими у Дніпрі одразу після вчинення розбійного нападу. У Чернівцях та Житомирі були затримані ще два мешканця інших країн – під час скоєння крадіжок. Всі зловмисники викриті у рамках загальнодержавної оперативно-профілактичної операції «Мігрант».
Так, у Дніпрі близько 5-ї ранку двоє 23-річних уродженців Узбекистану під погрозою ножа відібрали у двох перехожих мобільні телефони. Одним із потерпілих став неповнолітній хлопець.
Зловмисників затримали патрульні поліцейські неподалік від місця скоєння злочину. Телефони, відібрані у хлопців, знаходилися у затриманих. Чоловіків доставили до Соборного відділення поліції м. Дніпра. 


За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій). Підозрювані затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Про їх затримання повідомлено у консульство Республіки Узбекистан.
У Чернівцях працівники Садгірського відділення поліції оперативно встановили та затримали зловмисника, який викрав з каси на ринку 8,5 тисяч гривень. Ним виявився 35-річний громадянин однієї з країн Закавказзя. Наразі його поміщено до ізолятора тимчасового тримання.


За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Іноземцю вже оголошено про підозру у скоєнні правопорушення. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Водночас поліція перевіряє підозрюваного на причетність до скоєння аналогічних злочинів на території Буковини та інших регіонів держави.
Також під час скоєння крадіжки у Житомирі був затриманий 52-річний громадянин іншої держави, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності.
Так, наряд реагування поліції охорони отримав тривожний сигнал про спрацювання сигналізації в охоронюваній квартирі в центрі Житомира. Вже за 2 хвилини поліцейські були на місці події. При обстеженні приміщення вони виявили пошкоджене вікно, а ще за мить з нього вистрибнув невідомий. Поліцейські охорони наздогнали та затримали незнайомця.


За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 15 (Замах на злочин), ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Чоловік затриманий у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Поліцейські перевіряють можливість його причетності до інших подібних правопорушень.
Нагадаємо, у лютому цього року Нацполіція розпочала оперативно-профілактичну операцію «Мігрант». Її метою є виявлення іноземців, які прибувають в Україну з метою організації протиправної діяльності.


Департамент комунікації

Національної поліції України 
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux