Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Закарпатські поліцейські вчать школярів Мукачева кінології
Опубліковано 16 квітня 2018 року о 14:54

20 дітей зі своїми чотирилапими вихованцями з минулого року займаються улюбленою справою під наставництвом фахівців Кінологічного центру Головного управління Національної поліції в Закарпатській області. Двоє з найкращих юних кінологів наприкінці травня візьмуть участь у Всеукраїнських змаганнях серед молоді, які відбудуться у місті Суми.

На базі Мукачівського центру позашкільної освіти Управління освіти, молоді та спорту з вересня минулого року у гуртку «Юний кінолог» у Мукачеві займаються зі своїми чотирилапими друзями майже 20 школярів. Кінологічній справі вчить дітей викладач-кінолог Головного управління Національної поліції в Закарпатській області – Альона Малікова. Щотижня школярі зі всіх  навчальних закладів міста разом з собаками приходять на заняття до  центру.

Основне завдання поліцейських-кінологів – навчити школярів культурі спілкування з собакою, дресируванню та догляду за чотирилапими помічниками.

Як розповіла Альона Малікова, спочатку з дітьми провели теоретичний курс навчання, після якого продовжився вишкіл практичними заняттями. Найперше собаки «вивчили» загальний курс, тобто підопічний має знати команди «сидіти», «лежати», «до мене». Це для того, щоб тварину господар міг контролювати.

Після собак вчать долати смугу перешкод. Далі завдання ускладнюються: ці ж завдання чотирилапі мають виконувати «на швидкість». Цікавим є те, що навіть вже досвідченому собаці треба нагадувати команди, щоб він завжди був у формі.

Гурток «Юний кінолог» користується популярністю серед дітей-підлітків. Як розповіли в центрі, з нового навчального року набиратимуть ще одну групу школярів, які виявили бажання вчитись у поліцейських кінологічній справі.

До першого завдання молоду собаку треба тренувати приблизно півроку. Ґрунтовні заняття тварини починають засвоювати з 9 місяців, цуценя не сприймає команди серйозно.

"Сильний тиск, також не слід чинити. Характер людини, яка  тренує, чи господаря підопічного також відіграє чималу роль. У дресируванні потрібне терпіння, спокій і наполегливість. Деколи цього дітям бракує", - наголошує викладач-кінолог центру Альона Малікова.

Також на занятті свої здібності показали німецька вівчарка Арон та метіс Атач. Разом із юними кінологами вони представлятимуть Закарпаття на Всеукраїнських змаганнях серед молоді «Юний кінолог», які відбудуться наприкінці травня у місті Суми.

Самі ж діти розповідають, що кінологія стала їхньою невід’ємною складовою кожного дня. Вони переконані: кінолог – це покликання. Дехто у цій справі залишається, дехто йде, але той досвід, який вони отримують в центрі, залишається на все життя.

Нагадаємо, кінологічний центр поліції Закарпаття відкрив двері для відвідувачів після зимової перерви. Також поліцейські та вихованці гуртка «Юний кінолог» готуються до змагань, у тому числі - міжнародних

Відділ комунікації поліції Закарпатської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux