Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
За місяць Нацполіція вилучила з незаконного обігу на сході країни понад 42 тисячі боєприпасів та 30 кг вибухівки
Опубліковано 08 грудня 2017 року о 17:00

Підбито підсумки відпрацювання, яке тривало з 6 листопада по 6 грудня на території Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Луганської, Харківської та Херсонської областей. Спецзаходи проводилися за наказом Національної поліції України з метою стабілізації криміногенної ситуації, виявлення та вилучення з незаконного обігу вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухівки.

За цей час працівниками поліції було задокументовано 674 кримінальних правопорушень у сфері незаконного поводження з вогнепальною зброєю, бойовими припасами та вибухівкою.

Поліцейські виявляли порушників в рамках відпрацювання території залізничних та автовокзалів, місць масового скупчення людей. Значна кількість небезпечних предметів була вилучена блокпостах, стаціонарних та додаткових постах.

У результаті з незаконного обігу було вилучено понад 200 одиниць вогнепальної зброї, 42,4 тисячі боєприпасів, 31 кг вибухових речовин, 165 вибухових пристроїв.

Так, на Дніпропетровщині правоохоронці виявили три схованки зі зброєю та збройний арсенал. Запорізькі поліцейські виявили схрон боєприпасів з 13 осколковими гранатами ВОГ-17, гранатами ПГ-9, 30-мілімітровими набоями та стартовими двигунами до гранати Р9.

Всього за місяць відпрацювання поліцейські вилучили 75 пістолетів, 31 гранатомет, 8 автоматів, 3 кулемети, 25 обрізів, 28 одиниць саморобної зброї, 11 карабінів та гвинтівок, 2 міни, 7 снарядів, 793 гранати, 165 вибухових пристрої, та майже 41 тисячу набоїв.

Зокрема, на Донеччині протягом спецзаходів всього було вилучено близько 459 гранат.

Нагадуємо, за незаконне поводження з вибухонебезпечними предметами передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст. 263 Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене цією статтею, – до 7 років позбавлення волі.

Проте згідно з ч.3 ст. 263 Кримінального кодексу України, кримінальної відповідальності може бути позбавлена особа, яка добровільно видала органам влади ці предмети, що зберігалися незаконно.

Варто відзначити, що під час відпрацювання люди добровільно здали до поліції 359 одиниць вогнепальної зброї, 3327 набоїв та 29 кг вибухівки.

Окрім того, в ході відпрацювання працівниками Національної поліції України розкрито 15 тяжких та особливо тяжких злочинів, вчинених з використанням та застосуванням вогнепальної зброї і вибухових речовин.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Нацполіція створює робочу групу з протидії незаконному обігу зброї.

 

Департамент комунікації

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux