Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Виготовляли та збували амфетамін гуртовими партіями – оперативники Нацполіції припинили діяльність наркоугруповання
Опубліковано 04 листопада 2022 року о 15:00

Злочинна група у складі п’ятьох осіб діяла на території Києва та області. Зловмисники розповсюджували гуртові партії амфетаміну, який виготовляли у власній нарколабораторії. «Товар» збували під час особистих зустрічей із клієнтами та через поштові відправлення на території країни. Нині організатора та ще чотирьох фігурантів затримано.

Припинили діяльність наркоугруповання оперативники Департаменту боротьби з наркозлочинністю разом із працівниками Департаменту внутрішньої безпеки, слідчими Головного слідчого управління, оперативними службами Нацполіції та за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора України.

До складу угруповання входило п’ятеро жителів столиці та області. Організував наркобізнес 26-річний житель м. Бориспіль, який у минулому проходив службу в поліції та був обізнаний в оперативній роботі. Він залучив до незаконної діяльності ще чотирьох осіб віком від 28-ми до 34-х років. Кожен учасник відповідав за свій напрямок роботи: виготовлення психотропів, їх збут і контроль обігу коштів.

Нарколабораторію зловмисники облаштували у підсобному приміщенні одного з членів групи на території Київської області. Її потужності дозволяли щомісяця виготовляти близько 4 кг амфетаміну. Такий «бізнес» приносив їм понад мільйон гривень доходу в місяць.

Психотропи продавали виключно гуртовими партіями, розсилаючи замовлення поштою, а на території Києва та області – під час особистих зустрічей із клієнтами, через розгалужену мережу збувачів.

Вчора, 3 листопада, правоохоронці за силової підтримки бійців відділу швидкого реагування ДВБ НПУ та спецпідрозділу ТОР провели 20 одночасних санкціонованих обшуків за місцем розташування лабораторій, в помешканнях і автівках фігурантів, де вилучили понад 4 кг амфетаміну, 275 л та 25 кг прекурсорів, канабіс, лабораторне обладнання три одиниці вогнепальної зброї з набоями, холодну зброю та «чорнові» записи.

Також вилучено три автомобілі, які зловмисники використовували у своїй незаконній діяльності.

Усіх членів угруповання затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їм вже повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів психотропних речовин або їх аналогів у особливо великих розмірах, вчинені організованою групою) Кримінального кодексу України. Наразі слідчі скерували до суду клопотання про обрання фігурантам запобіжного заходу у вигляді безальтернативного тримання під вартою.

За вчинене зловмисникам може загрожувати до 12-ти років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Поліцейські продовжують комплекс заходів щодо встановлення інших фігурантів, причетних до незаконної діяльності угрупування.


Департамент боротьби з наркозлочинністю

Департамент внутрішньої безпеки

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux