Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
У Миколаєві правоохоронці затримали угрупування, яке займалось незаконним виготовленням документів для іноземців
Опубліковано 23 березня 2018 року о 17:48

Розробка злочинної діяльності зловмисників, серед яких колишній співробітник міграційної служби, громадянин Республіки Молдова, мешканець Київської області та жителі Миколаївщини, тривала понад рік. Зібравши достатню доказову базу, правоохоронці встановили та затримали усіх фігурантів злочинної схеми та одночасно провели 24 санкціоновані обшуки. Під час слідчих дій поліцейські вилучили низку підроблених документів, печатки, штампи, комп’ютерне обладнання, незареєстровану зброю, боєприпаси до неї та грошові кошти різної валюти. 

22 березня співробітниками Головного управління Нацполіції в Миколаївській області, у супроводі бійців роти поліції особливого призначення, спільно зі службою безпеки України регіону та прокуратурою, припинено протиправну діяльність шести осіб. Вони займалися організацією незаконного переправлення людей через державний кордон України до країн Євросоюзу шляхом виготовлення для іноземців підробленої документації. 

Поліцейські встановили, що 58-річний організатор угрупування, мешканець Миколаєва, який займав керівну посаду у Миколаївській міській раді. Він залучив до справи своїх знайомих і розподілив між ними відповідні функції. Зловмисники підшукували клієнтів серед іноземців та осіб без громадянства, які бажали виїхати до країн Європейського Союзу під недостовірними анкетними даними та підробленими паспортами, що реєструвались у Луганській та Донецькій областях, а також на території Автономної республіки Крим. Також, за потребою, угрупування займалось виготовленням військових квитків. Послуги зловмисників, за попередньою інформацією, коштували не менше 7000 доларів США.

Фігуранти формували для замовників цілий пакет підробленої документації, необхідний для оформлення паспортів – довідки про не судимість, медичні довідки, ідентифікаційні коди, свідоцтва про шлюб тощо.

В ході слідчих дій правоохоронці провели одночасно 24 санкціоновані обшуки. Поліцейські вилучили 75 печаток і штампів, зокрема, посольства України в Республіці Казахстан та Молдова. Крім цього вилучено більше сотні бланків різних державних установ та організацій, журнали реєстрації осіб, які не мають постійного місця проживання та іншу документацію, комп’ютерне обладнання, а також стрічку з голограмою для підроблення ID-карток. Також поліцейські вилучили грошові кошти у різній валюті, які у гривневому еквіваленті становлять понад півтора мільйона, дев’ять одиниць зброї без встановлених дозвільних документів, понад півтори сотні патронів різного калібру та близько півкілограма ювелірних виробів. 

Усі учасники угрупування затримані слідчими Слідчого управління у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. 

За погодженням із прокуратурою зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон) та ч. 3 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Санкції зазначених статей передбачають до восьми років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Найближчим часом суд обиратиме затриманим міру запобіжного заходу.

 

 

Відділ комунікації поліції Миколаївської області
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux