Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Половина злочинців, оголошених в міжнародний та державний розшук поліцією Донеччини, ховалися в РФ
Опубліковано 10 жовтня 2018 року о 18:34

Сектор міжнародного поліцейського співробітництва поліції Донецької області підбив підсумки роботи за 9 місяців 2018 року. Каналами Інтерполу встановлено місцезнаходження 23 осіб, які перебували у міжнародному та державному розшуку за скоєння тяжких злочинів на Донеччині. Ще 7 осіб ховалися у прифронтовій області від відповідальності за злочини, вчинені на території іноземних держав.

В рамках Міжнародної організації кримінальної поліції - Інтерполу поліція Донеччини співпрацює зі 192 країнами світу. Тільки з початку цього року поліцейські опрацювали понад 400 запитів від іноземних правоохоронних органів.

Пріоритетними напрямками діяльності сектору міжнародного поліцейського співробітництва є протидія транснаціональній злочинності, нелегальній міграції, міжнародний розшук злочинців.

У зв’язку з тим, що Україна вийшла із складу учасників Угоди про обмін інформацією у сфері боротьби зі злочинністю та було припинено міждержавний розшук, особи, які переховуються на території країн СНД, оголошуються у міжнародний розшук.

Сьогодні у міжнародному розшуку перебувають 438 осіб, які переховуються від правоохоронців Донеччини. Кожен другий з них відзначений «червоною карткою» та підлягає негайному затриманню та екстрадиції.

Як результат, з початку року на території іноземних держав було встановлено місцезнаходження 23 розшукуваних осіб. Половина зловмисників ховалися на території РФ, де деякі навіть встигли отримати громадянство. Інші втікачі знаходилися в США, Молдові, Ізраїлі, Вірменії, Німеччині.

Поліцейські також виявили на Донеччині 7 осіб, які переховувалися від правоохоронних органів Німеччини, Вірменії та РФ.

Під час перевірки мігрантів, які намагалися отримати українське громадянство у спрощеному порядку, співробітниками сектору міжнародного поліцейського співробітництва було виявлено двох іноземних зловмисників. Встановлено, що вони перебувають у міжнародному розшуку за Таджикистаном та РФ: один за вбивство, інший - за фінансове шахрайство.

Крім того, поліцейські встановили місцезнаходження 15 автомобілів, які перебували в міжнародному розшуку. З них дві автівки вдалося зупинити на виїзді з країни, ще одну – вже повернено власнику.

Також до сфери діяльності сектору міжнародного поліцейського співробітництва входить налагодження взаємодії з іноземними колегами та представниками міжнародних організацій. Сьогодні підрозділ координує співпрацю з Програмою розвитку ООН, Консультативною місією ЄС, Міжнародним комітетом Червоного Хреста, ОБСЄ, Міжнародною організацією з міграції.

Результатом такого партнерства є впровадження в роботу поліції Донеччини кращих міжнародних практик та експертна допомога у таких актуальних для регіону питаннях як боротьба з тероризмом, розшук зниклих безвісти, ідентифікація тіл загиблих тощо.

 

Відділ комунікації поліції
Донецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux