Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
У Києві поліція затримала ОЗГ посадовців-вимагачів хабарів із підприємців
Опубліковано 10 листопада 2018 року о 13:31

Правоохоронці встановили, що до злочинного угрупування входять посадовці одного з комунальних підприємств міста. Вони організували схему систематичного вимагання неправомірної вигоди від підприємців. Зловмисники вимагали від 500 до 700 доларів США за оформлення документів на розміщення паркувальних майданчиків у Києві. Всіх фігурантів затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. 

Працівниками Управління захисту економіки в місті Києві Національної поліції  викрита група осіб, яка організувала схему отримання від підприємців неправомірної вигоди за розміщення на території столиці паркувальних майданчиків.

Правоохоронці задокументували декілька фактів отримання учасниками ОЗГ неправомірної вигоди. Суми хабарів коливалися від 500 до 700 доларів США за оформлення документів на один паркувальний майданчик.

В ході слідства було встановлено, що група складалася з чотирьох осіб, серед яких два начальника відділів та головні спеціалісти підприємства. Правоохоронці задокументували протиправну діяльність кожного з учасників. 

Зокрема, задокументовано факт вимагання від підприємця 47,6 тисяч гривень неправомірної вигоди, за розробку, погодження схем організації дорожнього руху з подальшим укладенням договорів на придбання паркувальних талонів та розміщення двох паркувальних майданчиків.

Вчора, 9 листопада, працівники Управління захисту економіки в місті Києві Нацполіції, слідчі столичної поліції під процесуальним керівництвом прокуратури м. Києва затримали головного спеціаліста комунального підприємства під час одержання останньої частини неправомірної вигоди - 33,6 тисяч гривень. Ці гроші фігурант в подальшому повинен був розподілити між усіма учасниками групи.

Працівники поліції та прокуратури затримали інших учасників злочинної групи. Одного з фігурантів затримано в столичному аеропорту після повернення із закордонної поїздки, інших - на тертої столиці.

На підставі ухвали суду правоохоронці провели обшуки у службових приміщеннях комунального підприємства та за місцем мешкання  фігурантів. Під час процесуальних дій вилучено документацію, що підтверджує протиправну діяльність посадовців. Зокрема, слідчі вилучили оригінали та копії схем і договорів на облаштування паркувальних майданчиків.  

Наразі всіх учасників організованої злочинної групи затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їм повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 28 (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) та ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Наталія Калиновська,
Департамент захисту економіки
Національної поліції України
тел. довіри(098) 103-96-59
[email protected]
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux