Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
У Дніпрі поліція викрила осіб, які вимагали 260 тисяч доларів хабара за викуп морського судна без аукціону
Опубліковано 08 грудня 2018 року о 11:31

Радника  Гендиректора ПАТ «Українське Дунайське пароплавство» та представника Першої Української міжрегіональної товарної біржі затримали під час одержання ними 100 тисяч доларів США від обумовленої суми неправомірної вигоди.

Так, оперативники Управління захисту економіки в Дніпропетровській області Національної поліції України встановили, що Міністерством інфраструктури України було виставлено на продаж теплохід «Николай Савицкий», 1988 року, ринкова вартість якого сягає 700 тисяч доларів США. Усі процедури з його реалізації  організовували ПАТ «Українське Дунайське пароплавство» та Перша Українська міжрегіональна товарна біржа. Замість організації аукціону представниками вказаних двох структур організували злочинну схему з  продажу держмайна. 

За зібраними матеріалами УЗЕ слідчі прокуратури Дніпропетровської області відкрили кримінальне провадження. Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що радник Генерального директора ПАТ «Українське Дунайське пароплавство» та представник Першої Української міжрегіональної товарної біржі запропонували зацікавленій особі придбати судно за вигідною ціною, шляхом впливу на посадових осіб відомства, але за це потенційний покупець повинен був заплатити особисто їм 260 тисяч доларів США.

Щоб провернути махінації з продажу, з початку, останні створили умови, за якими неможливо було провести аукціон за стартовою ціною. У результаті чого початкову вартість було знижено на 30 %, крім того покупець отримав змогу викупити теплохід без проведення аукціону.

У ході проведення слідчих дій правоохоронці встановили, що у фігурантів була одна умова: кошти покупець повинен був залиши у визначеному ними пункті обміну валют.

У п’ятницю, 7 грудня, в одному з ресторанів м. Дніпро оперативники Управління захисту економіки в Дніпропетровській області Національної поліції України та слідчі прокуратури Дніпропетровської області затримали правопорушників під час одержання хабара. У пункті обміну валют, в якому за вказівкою затриманих було залишено кошти, правоохоронці вилучили 100 тисяч доларів США, одержаних у якості частини неправомірної вигоди.

Наразі радник Генерального директора ПАТ «Українське Дунайське пароплавство» та представник Першої Українська міжрегіональної товарної біржі затримані у порядку статті 208 КПК України. Вирішується питання щодо повідомлення останнім підозри у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 (Зловживання впливом) КК України.

Наталія Калиновська,
Департамент захисту економіки
Національної поліції України
тел. довіри (098) 103-96-59
[email protected]


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux