Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Новий рік сім’я тернопільського поліцейського Ігора Васьківа зустрічатиме у власній квартирі
Опубліковано 08 грудня 2018 року о 10:05

Шістнадцять років, відколи колишній військовий разом з родиною переїхали до Тернопілля, вони змушені були жити  в орендованих квартирах. Сім’я росла - народилося двійко синів, а батьки лише мріяли про власне житло. І цьогоріч бажане стало реальністю: Головне управління Національної поліції Тернопільщини, де на посаді керівника вибухотехнічної служби працює підполковник поліції Ігор Васьків, допомогло родині придбати власну квартиру.
 
"Я родом із Кам’янець-Подільського Хмельницької області. З дитинства мріяв бути військовим. Під час строкової служби вступив та закінчив військовий виш за спеціальністю сапер, а далі продовжив службу у Збройних силах України. Будучи курсантом, зустрічався з дівчиною. Після одруження у 2002 році ми переїхали з Дніпропетровськоі області до Тернополя, де  я продовжив службу в органах внутрішніх справ", - розповідає  Ігор Васьків.
 
 
До початку реформування правоохоронного відомства поліцейський працював у вибухотехнічному відділі експертної служби. Згодом очолив профільний підрозділ Головного управління Національної поліції. Найбільшим своїм багатством Ігор вважає родину.
 
За його словами, дружина Марія і двоє синів Сергій та Антон – це той стимул, який додає снаги  у нелегкій службі, це опора і надійний тил. На початку 2015 року двічі  довелося їхати у тривалі відрядження тоді ще в зону проведення антитерористичної операції і виконувати чи не найбезпечнішу роботу з розмінування та знищення вибухових пристроїв, але Ігор знав, що вдома на нього з нетерпінням чекають.   
 
 
"За весь час служби я перебував на квартирному обліку. І ось нещодавно наша сім’я отримала у власність двокімнатну квартиру. На даний час тривають ремонтні роботи. Ми сподіваємося що Новий рік зустрінемо у власному помешканні", -каже підполковник..
 
Про інтер’єр житла дбає дружина. Марія згадує, що за 16 років  вони змінили три орендовані квартири.
 
"Але як кожна родина мріяли про власний затишний куточок, бо хочеться бути господинею у своєму домі. Ми чекали, надіялися і вірили, що в нашому житті станеться така подія. І дочекалися", - розповідає Марія.
 
 
Радощам не було меж, що нарешті у них з братом буде своя власна кімната, яку вони вибирали самостійно, коли вперше прийшли до квартири, - тішиться молодший син Антон. Йому вже не терпиться подивитися, як виглядає помешкання, але  чекає того моменту, щоб зайти і там залишитися жити.
 
Дев’ятикласник Сергій стриманіший у своїх емоціях. Хлопець мріє, як і батько, стати поліцейським. 
 
"Хочу вступити на юридичний факультет, а далі піти служити в поліцію, щоб захищати людей, допомагати їм. Сподіваюся, за це отримуватиму гідну зарплату і, може, колись, як і батько, отримаю своє житло", - розповідає хлопець.
 
 
Над тим, аби втілювати мрії не лише майбутніх, а й діючих поліцейських керівництво МВС та Національної поліції вже з наступного року впроваджує нову мотиваційну програму, яка дозволить стимулювати поліцейських служити чесно і добросовісно. Програма передбачає  збільшення грошового забезпечення, компенсацію плати за оренду житла та вирішення побутових питань правоохоронців.
 
Нагадаємо, раніше Голова Нацполіції Сергій Князєв повідомив, що поліцейські – від рядового до керівника – повинні мати соціальний захист та кар’єрне зростання.
 

 

 
Відділ комунікації поліції
Тернопільської області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux