Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Керівники МВС та Нацполіції обговорили з канадськими партнерами шляхи подальшого реформування
Опубліковано 12 липня 2018 року о 20:25

Про це сьогодні, 12 липня, під час зустрічі у рамках канадсько-українського партнерства у сфері підтримки поліції говорили Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук, Державний секретар МВС Олексій Тахтай, Голова Нацполіції Сергій Князєв, начальник Канадської поліцейської місії в Україні (CPMU) Брюс Кіркпатрік, директор Проекту підтримки підготовки поліцейських (PTAP) в Україні Том Монастирські, представники Канади та Нацполіції.

Присутні обговорили ключові ініціативи, які були впроваджені та успішно реалізовані в Україні за допомоги канадських партнерів, а також наступні спільні кроки у процесі реформування українських поліцейських служб.

Так, канадські партнери надають українським поліцейським підтримку у розвитку Академії патрульної поліції, проведенні тренінгів, курсів інструкторів з особистої безпеки поліцейських, інструкторів з керування поліцейським мотоциклом, курсів підвищення кваліфікації викладачів, для туристичної  поліції та багатьох інших напрямках.

Посол Канади Роман Ващук зазначив, що наразі досягнуто суттєвих результатів у процесі  реформування Нацполіції України, тому потрібно поступово переходити на наступний етап.  

«Те, що ми з вами зробили, – ми осягнули певні рубежі. І щодня зміни продовжуються. Вітаю ці ініціативи, які вже впроваджено та які заплановані. Бо вони поширюють ідею створення Академії патрульної поліції на півдні України, де потрібні нові імпульси, і ідею, що населення маленьких містечок і сіл має також відчути зміну у роботі поліції», – наголосив Роман Ващук.

Державний секретар МВС України Олексій Тахтай висловив подяку партнерам за підтримку у процесі реформування поліції країни.  

«Ми бачимо всі ті точки дотику, які формують механізм під назвою реформа Національної поліції. Ми бачимо та цінуємо ту допомогу, яку надають поліції наші партнери, і цей механізм працює. Спасибі поліцейським, які не просто роблять свою справу, а буквально живуть нею», – зазначив Олексій Тахтай.

Брюс Кіркпатрік зауважив, що дуже важливо, що така кількість людей зацікавлена та займається питаннями впровадження системи безпеки серед громадян.

«Канада намагається зробити внески в рамках цієї реформи. За десять місяців перебування в Україні я побачив багато змін, які відбуваються. Але те, що мене дійсно вражає і радує, – те, з яким запалом і натхненням втілюються ці зміни», – сказав начальник Канадської поліцейської місії в Україні.

Том Монастирські зазначив, що реформа Нацполіції є однією із найбільш визначних реформ, які відбулись в Україні після Революції Гідності. 

«Приємно ділитися канадським підходом до роботи поліції. Це такі речі як взаємодія поліції з громадою, професійна підготовка, роль жінок у поліції», – розповів директор Проекту підтримки підготовки поліцейських.

Голова Нацполіції Сергій Князєв висловив подяку канадським партнерам та зауважив, що у рамках взаємодії поліції України та Канади акцент було зроблено саме на реформуванні поліції превенції. 

«Ми успішно створили міську патрульну поліцію і розвиваємо її. Закріпили найкращим продуктом - Академією патрульної поліції.  Але у нас є ще великий блок поліції превенції. Умовно кажучи, сільська поліція – групи реагування патрульної поліції. Ми зробили перший крок - найкращих представників патрульної поліції було призначено на керівні посади в територіальних підрозділах превенції. І тепер їм потрібна наша допомога, аби розпочати процес реформування у невеличких містах та селах», – наголосив Сергій Князєв.

Під час зустрічі присутні також обговорили подальші кроки взаємодії. Зокрема, йшлося про необхідність проведення тренінгів для всіх підрозділів поліції превенції, навчання для керівників середньої ланки та створення філії Академії патрульної поліції.

Нагадаємо, Глава Нацполіції та Посол Канади обговорили систему розвитку поліцейської освіти в Україні

 Департамент комунікації 

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux