Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Глава Нацполіції та Посол Канади обговорили систему розвитку поліцейської освіти в Україні
Опубліковано 07 травня 2018 року о 20:00

Як позитивний приклад канадські партнери відзначили перші результати роботи новоствореної Академії патрульної поліції. Про це йшлося сьогодні, 7 травня, під час зустрічі Голови Нацполіції Сергія Князєва з Надзвичайним і Повноважним Послом Канади в Україні Романом Ващуком.

Сторони обговорили напрями подальшого двостороннього співробітництва у питаннях правоохоронної діяльності, зокрема – реформування та розвитку підрозділів Національної поліції України.

Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук зазначив, що яскравим позитивним прикладом розвитку поліцейської освіти в Україні є створення та діяльність Академії патрульної поліції.

«Там працює сильна команда, з якою легко та приємно співпрацювати.  Думаємо, що непогано було б «клонувати» Академію, можливо, відкрити її відділення у регіонах», – зазначив Посол Канади в Україні.

Глава Нацполіції Сергій Князєв підкреслив, що відомство готове розглянути таке рішення і підтримує його. Зокрема, у Нацполіції вже розглядається можливість відкриття таких філій у Рівному та Маріуполі. Також для українських правоохоронців нагальним є питання зміни формату навчання поліцейських. Це питання неодноразово піднімалося керівництвом Міністерства внутрішніх справ та Нацполіції.

«Ми потребуємо фахівців з кваліфікацією за конкретними напрямками. Якщо це кіберофіцер – то це кіберфакультет. Якщо працівник превенції – то його мають готувати за відповідною програмою. А займатися перенавчанням лейтенанта «широкого портфеля» – дорого для держави та неефективно», – наголосив Сергій Князєв.

Окрім того, глава Нацполіції зазначив, що актуальним на сьогодні також є збільшення поліцейської присутності у віддалених населених пунктах. Зараз в Україні виходять на службу щодоби 980 нарядів груп реагування патрульної поліції (ГРПП).

«Це нова модель своєрідної сільської патрульної поліції. За минулий рік ми направили в регіони 700 нових автомобілів для роботи ГРПП. Це дозволило нам скоротити час прибуття на виклик у сільській місцевості. Але попереду ще багато роботи. Ми відкриті для співпраці і готові залучати наших партнерів, з якими маємо сталий досвід взаємодії», – підкреслив очільник Нацполіції.

Нагадаємо, для оперативного реагування на повідомлення громадян кількість поліцейських нарядів збільшено у 3,5 рази.

Також у 2018 році поліцейські Канади проведуть тренінги для понад 400 українських патрульних.

Водночас Нацполіція і канадські фахівці працюють над Стратегією підтримки психологічного здоров’я поліцейських.

 

Департамент комунікації

Національної поліції України

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux