Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Американські парамедики навчають учасників евакуаційних груп «Білий Янгол» на Донеччині 
Опубліковано 07 грудня 2022 року о 15:47

Курси з тактичної медицини проходять як діючий склад екіпажу, так і нові «янголи». Правоохоронці одними з перших прибувають на місця російських обстрілів, тож від них залежить життя постраждалих. Ситуація ускладнюється, коли важкопоранених – десятки. Як правильно діяти у випадку масових ушкоджень, працівники вивчали на практиці з топовими парамедиками США.

З початку повномасштабного вторгнення росії на території України евакуаційна група «Білий Янгол», на чолі з Рустамом Лукомським, показала свою результативність. Мар’їнський екіпаж, ризикуючи власним життям, врятував з-під російських обстрілів 3 тисячі людей, з них близько 300 – діти. За їх допомогою евакуйовано всі 100 відсотків цивільного населення Мар’їнки. Правоохоронці надали першу допомогу та доставили до лікарень щонайменше 120 поранених, розвезли людям понад 115 тонн гуманітарної допомоги.

Дивлячись на такі показники, керівництвом поліції Донеччини було прийнято рішення розширити діяльність таких груп на всю область. До нових екіпажів увійшли найсміливіші, найбільш вмотивовані і досвідчені поліцейські регіону. Вони працюватимуть на найгарячіших напрямках Донеччини: Бахмутському, Великоновосілківському, Лиманському і, звісно, Мар’їнському.

«Нові Янголи» пройшли жорсткий відбір і зараз проходять курси з тактичної медицини від американських парамедиків. П’ять спеціалістів прибули в Україну на запрошення начальника тренінгового центру поліції Донеччини Олександра Савенко.

Інструктори поділилися секретами медиків пожежної служби, адже один з них, Рік, ветеран цієї служби, він 35 років рятував людей, а зараз викладає медицину в університеті штату Юта. Старший групи, Брендон, діючий капітан пожежної служби, який навчає медичні команди рятівників.

Спочатку парамедики виклали правоохоронцям теорію, потім ознайомили з сучасним медичним устаткуванням, яке вони привезли із собою, а далі почалася практика.

Поліцейські вдосконалили знання з надання першої невідкладної допомоги при мінно-вибуховій травмі та ампутації кінцівок. Тренувалися тампонувати рану, накладати джгут і турнікет, зашивати рани, зупиняти різні види кровотечі, робити перев’язку, допомагати при численних опіках і переломах, пневмотораксі.

Фінальним випробуванням стало відпрацювання отриманих знань на конкретних ситуаціях, змодельованих за реальними прикладами. Учасники тренінгу, поділені на команди, мали швидко обстежити групу «поранених», виявити всі травми, навіть невидимі з першого погляду, відсортувати потерпілих та у правильній черзі надати їм допомогу. За сценарієм ситуацію ускладнювали цивільні громадяни, які перебували на місці події, розводили паніку та заважали правоохоронцям.

Інструктори разом з поліцейськими проаналізували кожен випадок, розібрали помилки і надалі закріплюватимуть все на практиці.

Після завершення всіх навчань хлопці та дівчата, які увійшли до евакуаційних груп, отримають сертифікати про закінчення курсу тактичної медицини та офіційно вступлять у лави нового підрозділу «Білий Янгол».


Відділ комунікації поліції

Донецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux