Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
За створення та збут дитячого порноконтенту поліцейські затримали мати та її співмешканця
Опубліковано 27 січня 2022 року о 14:25

Правоохоронці провели санкціоновані обшуки за місцем проживання фігурантів та вилучили речові докази. За розбещення та ґвалтування дітей матері та її співмешканцю може загрожувати від 10 до 15 років позбавлення волі.

Працівники Департаменту міграційної поліції спільно зі слідчими Деснянського управління поліції столиці за  процесуальним керівництвом Деснянської окружної прокуратури за участі Департаменту міжнародного поліцейського співробітництва затримали зловмисників, які вчиняли злочини відносно малолітніх дітей.

Інформація щодо розповсюдження порнографічного контенту за участі хлопчика та дівчинки у всесвітній мережі Інтернет надійшла від правоохоронних органів Австралії в ході міжнародного поліцейського співробітництва.

Поліцейські встановили особи дітей та те, що розбещували та ґвалтували малолітніх, 2008 року народження, рідна мати та її співмешканець, який знімав все це на відео. Створений платний контент складався із серії фото та відео матеріалів з ознаками дитячої порнографії.

Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що ґвалтування та розбещення відбувалось з 2018 року та в різний час доби.

Вчора, 26 січня, із залученням бійців полку спеціального призначення поліцейські провели обшук за місцем проживання фігурантів, під час якого вилучено відеофайли, банківські картки, мобільні телефони, комп’ютерна техніка, особисті речі фігурантів, які вони використовували для створення порнографічних матеріалів. Вилучені докази направлені на експертизу.

33-річну жінку та її співмешканця затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Дітей направлено до соціальної служби у справах неповнолітніх. Наразі з ними працюють психологи.

Фігурантам повідомлено про підозру за частиною 4 статті 301-1 (Одержання доступу до дитячої порнографії, її придбання, зберігання, ввезення, перевезення чи інше переміщення, виготовлення, збут і розповсюдження) Кримінального кодексу України. Також в їхніх діях вбачаються ознаки тяжких та особливо тяжких злочинів, передбачених Кримінальним кодексом України: зґвалтування,  сексуальне насильство, розбещення та проведення видовищного заходу сексуального характеру за участю неповнолітньої особи. Остаточна правова кваліфікація буде надана під час досудового розслідування.

За санкцією найтяжчої статті зловмисникам може загрожувати від 10 до 15 років позбавлення волі.

 

Управління комунікації Національної поліції України

(за інформацією Департаменту міграційної поліції Нацполіції)


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux