Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
У НАЦПОЛІЦІЇ ОБГОВОРИЛИ ІННОВАЦІЙНІ ПІДХОДИ В РОБОТІ ВІДОМСТВА З ДІТЬМИ
Опубліковано 20 грудня 2017 року о 10:57

Сьогодні, 20 грудня, співробітники ювенальної превенції НацполіціїУкраїни обговорили низку проектів, введення яких в роботу заплановано найближчим часом. Крім того, учасники наради проаналізували результати пілотних проектів та підбили підсумки роботи обласних підрозділів ювенальної превенції.

У заході взяли участь заступник міністра внутрішніх справ України Анастасія Дєєва, заступник глави Нацполіції Костянтин Бушуєв та начальник управління ювенальної превенції Департаменту превентивної діяльності Нацполіції Лариса Зуб.

IMG_2305

Заступник глави МВС Анастасія Дєєва наголосила, що питання захисту дітей наразі є одним із пріоритетних в роботі правоохоронних органів.

«Ми дійсно розуміємо, що якщо зараз ти не інвестував свої сили, знання, навички в дитину, ти потім вже починаєш справлятися з наслідками, які ми маємо в суспільстві», – зазначила Анастасія Дєєва.

IMG_2312

Вона додала, що своєрідним «лакмусовим папірцем» якості роботи поліцейського з дітьми – є довіра до людини в поліцейському однострої. Лише за таких обставин дитина, у разі потреби, сама звертається по допомогу до поліцейського. 

Анастасія Дєєва також наголосила, що минулий рік був ефективним та плідним. Зокрема, Міністерство внутрішніх справ України та Нацполіціяпідписали надзвичайно важливий меморандум про співпрацю з ЮНІСЕФ та канадською компанією «Agriteam Canada» в рамках проекту «EDGE» до 2019 року.

«Цей проект має на меті два постулати. По-перше, подивитися повністю всі функціональні обов’язки, які мають підрозділи та департаменти поліції для того, щоб пояснити, які функції який підрозділ виконує і яку відповідальність він на собі несе. По-друге – передивитися всі навчальні програми, щоб запроваджувати нові тренінги, нову підготовку для Нацполіції», – сказала Анастасія Дєєва.

За словами заступника глави Національної поліції Костянтина Бушуєва, питання організації роботи з дітьми стосується кожного поліцейського. Але лідерами тісної комунікації з дитячим середовищем мають залишатися підрозділи ювенальної превенції.

IMG_2239

«Ваші підрозділи мають бути «провайдером» між загальною політикою соціального виховання в суспільстві і донесення тих норм, які захищає Національна поліція. «Провайдер» має коригувати, задавати темп, напрямки», – зазначив Костянтин Бушуєв.

Він також наголосив, що в системі проведення профілактичної і роз’яснювальної роботи з дітьми вводиться низка нових проектів. Зокрема, наразі поліція підтримки Міністерства регіонального розвитку відпрацьовує проект так званих «будинків безпеки». Ідея цієї новації – у створенні таких будинків у всіх окремих територіальних громадах.

Костянтин Бушуєв підкреслив, що протягом останніх років ведеться дуже активна робота з донорськими організаціями та волонтерськими структурами. Проте поліцейські повинні залишатися основними провідниками цих змін.

Начальник Управління ювенальної превенції Департаменту превентивної діяльності Нацполіції Лариса Зуб зазначила, що саме питання захисту дітей своєю значимістю та важливістю вирізняє службу ювенальної превенції серед інших підрозділів поліції. І саме «дитячі поліцейські» першими прибувають на виклики, які стосуються неповнолітніх.

IMG_2263

«З початку року до територіальних органів поліції надійшло 7463 заяви та повідомлення щодо безвісного зникнення неповнолітніх. Упродовж доби розшукано 6334 дитини. А це – понад 85 відсотків від загальної кількості зниклих. Це дає змогу зменшити ризик учинення відносно дитини протиправних дій», – сказала Лариса Зуб.

IMG_2346

Крім того, для ефективного та швидкого пошуку зниклих неповнолітніх Нацполіцією та одним з національних мобільних операторів створено пілотний проект системи розшуку дітей. Основною метою цього проекту є обмін інформацією шляхом надсилання громадськості коротких текстових SMS-повідомлень про дітей, які зникли. Проект пройшов апробацію в Києві, тож з нового року його будуть активно випробовувати в інших областях.

IMG_2281

Під час наради присутні обговорили проблемні питання роботи та шляхи їх вирішення. Крім того, співробітники Українського фонду «Благополуччя дітей» провели для присутніх тренінг по роботі з дітьми, які знали сексуального насильства.

Нагадаємо, Міністерство внутрішніх справ України, Національна поліція України, Дитячий Фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та Agriteam Canadaпідписали Меморандум про взаєморозуміння щодо впровадження ініціативи із співробітництва в галузі захисту дітей.

Департамент комунікації

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux