Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Українські поліцейські обміняються з хорватськими колегами досвідом роботи у повоєнний період
Опубліковано 14 грудня 2017 року о 17:53

Про це сьогодні, 14 грудня, йшлося під час зустрічі глави Національної поліції України Сергія Князєва з Надзвичайним та Повноважним послом Хорватії Томіславом Відошевічем. У заході також взяли участь перший заступник Голови Національної поліції В’ячеслав Аброськін та начальник Департаменту міжнародного поліцейського співробітництва Василь Неволя.

Голова Національної поліції Сергій Князєв зазначив, що  Україна вже четвертий рік перебуває у стані війни. Зокрема, підрозділи Національної поліції беруть активну участь у захисті східних кордонів України.

Водночас очільник Нацполіції високо оцінив роботу хорватських поліцейських не лише під час проведення бойових дій, а й після закінчення гібридної війни.

«Ми з відкритих джерел ознайомилися з роботою хорватських поліцейських підрозділів на повернутих окупованих територіях. І хотіли би детальніше вивчити ваш досвід у роботі з населенням,  забезпеченні публічного порядку та безпеки на звільнених територіях», – сказав  Сергій Князєв.

Надзвичайний та Повноважний посол Хорватії Томіслав Відошевіч зазначив, що  в Хорватії з початком мирної реінтеграції присутність поліції на повернутих територіях була досить значима.

«Коли ми заходили на звільнені території, поліція була абсолютно усім. І ті співробітники, які мали досвід бойових дій, були найтолерантнішими. Саме ці поліцейські, як ніхто,  відчували біль, який пережили люди на окупованих територіях», – підкреслив Томіслав Відошевіч.

За його словами, саме поліція  можете принести на звільненні території безпеку і порядок. Тому є досить логічним, що саме зараз українські поліцейські вже створюють всі передумови для подальшої реінтеграції окупованих на сході територій.

Голова Національної поліції України Сергій Князєв запевнив хорватського дипломата у готовності українських правоохоронців взяти найактивнішу участь у цьому процесі.

«Ми хотіли особисто поспілкуватися з рядовими співробітниками та керівниками хорватських підрозділів поліції. Відтак, отриманні знання ми зможемо застосувати на етапі підготовки наших поліцейських до несення служби на сході країни та допомоги людям на звільнених територіях»,- сказав Сергій Князєв.

Нагадаємо, Голова Нацполіції Сергій Князєв та прокурор АР Крим Гюндуз Мамедов обговорили перезавантаження роботи правоохоронців Криму.

Також перший заступник Голови Національної поліції України – начальник кримінальної поліції В’ячеслав Аброськін зустрічався з іноземними експертами з питань безпеки та роботи поліції в постконфліктному середовищі.

 

Департамент комунікації

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux