Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Національна поліція України в рамках Кіотського протоколу отримала нові екологічні автомобілі Mitsubishi
Опубліковано 25 травня 2017 року о 14:15

635 автомобілів з екологічними двигунами передані сьогодні, 25 травня, японською стороною Україні в рамках Кіотського протоколу, будуть направлені у регіональні підрозділи поліції. У заході взяли участь Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, голова Національної поліції України Сергій Князєв, Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Шігекі Сумі та президент корпорації «Mitsubishi Motors Corporation» Осаму Масуко.

Як підкреслив глава Уряду Володимир Гройсман: оснащення екологічними автомобілями «Mitsubishi» – це ще один крок у технічному забезпеченні нової української поліції. «Наша мета полягає в тому, щоб кожен громадянин України відчував себе у повній безпеці. Це потребує вашої витримки, виключного вашого служіння і, безперечно, – якісного забезпечення нашої правоохоронної системи. Сьогодні ми робимо кроки, які дозволять вам мати все необхідне для достойного виконання своїх обов’язків. Я хочу, щоб кожен з вас мав величезну повагу від українських громадян, щоб ви вчасно приходили на допомогу тому, хто її потребує», – підкреслив Володимир Гройсман.

Міністр внутрішніх справ Аваков Аваков наголосив, що сьогоднішня подія – це не перший проект, започаткований за підтримки Уряду Японії і пана Посла Шігекі Сумі. «Сьогодні 635 автомобілів Mitsubishi поповнять лави патрульної і інших підрозділів Національної поліції України. Хочу публічно подякувати пану президенту корпорації «Mitsubishi Motors Corporation» Осаму Масуко, який у відповідь на моє прохання, й приймаючи до уваги особливі умови розвитку поліції, надав знижку 13 % на закупівлю цих автомобілів. І найближчим часом ще 95 автомобілів працюватимуть у Нацполіції», – підкреслив глава МВС і запропонував партнерам не зупинятися, адже попереду багато проектів.

Голова Національної поліції України Сергій Князєв висловив вдячність Уряду України за виділені кошти для придбання та передачі значної кількості автомобілів. «635 автомобілів вийдуть на лінії вже до кінця поточного тижня. Вони допомагатимуть охороняти громадський порядок у всіх куточках нашої держави», – наголосив Сергій Князєв. Він також повідомив, що наявність даного транспорту зобов’язує Національну поліцію до кінця року прийняти 2 700 нових правоохоронців, вивчити і направити їх для несення служби в розрізі програми патрульної поліції і поліції дорожньої, що анонсувалося раніше.

Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Шігекі Сумі під час сьогоднішньої церемонії  вкотре підкреслив, що Японія підтримує українські реформи й допомагає у їх проведенні. «Я радий, що після автомобілів Mitsubishi Рrius, наданих в рамках Кіотського протоколу, з’явилася можливість надати авто з технологією енергозбереження, включаючи й ці 635 Mitsubishi Outlander PHEV», – наголосив пан Шігекі Сумі.

Президент корпорації «Mitsubishi Motors Corporation» Осаму Масуко наголосив на екологічності та новизні технологій переданих авто. «Цей проект демонструє визнання Українським Урядом необхідності оснащення своєї поліції більш екологічними та надійнішими транспортними засобами. Наші позашляховики містять передову систему універсального управління з повним приводом, що робить їх дуже зручним для використання поліції», – підкреслив Осаму Масуко.

Арсен Аваков також повідомив, що наразі автомобілі в повному обсязі поставлені до установи забезпечення поліції, звідки їх розподілять між регіональними органами поліції для потреб патрульної поліції, груп швидкого реагування, підрозділів превенції та вибухотехніків. «Укомплектування поліцейських підрозділів сучасною технікою є дуже важливим, адже всі розуміють, що хороший автомобіль – важливий інструмент в боротьбі проти злочинності. Ми сподіваємося, що економія пального при використанні гібридних автомобілів дозволить нам і надалі оновлювати автопарк. Це допоможе впроваджувати нові стандарти в роботі Нацполіціі», – зазначив міністр внутрішніх справ.

Нагадаємо, за основними технічними та екологічними параметрами саме автомобілі Mitsubishi Outlander PHEV є найефективнішими повнопривідними гібридними автомобілями для виконання поліцією своїх функцій. Крім того, нові кроссовери повністю відповідають екологічним вимогам Кіотського протоколу по обмеженню викидів парникових газів у транспортній галузі. Крім того, за словами міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, Національна поліція отримає найкращу комплектацію, а за рахунок низької вартості витрат пального за рік можна заощадити близько 330 мільйонів гривень.

Автомобіль Mitsubishi Outlander PHEV поєднує в собі бензиновий і два електромотори з приводом на всі чотири колеса і можливістю працювати тільки на електричному приводі. Зовні він не відрізняється від свого неелектричного прототипу.

Програма розроблена у співпраці з державними та комерційними структурами Японії в рамках Конвенції ООН про зміну клімату (Кіотського протоколу). 27 травня 2016 року вона була схвалена протокольним рішенням Кабінету Міністрів України.

Вартість проекту по заміні автомобілів Національної поліції становить 958 440 774, 25 грн. Кошти надійшли від японських приватних компаній за договорами в мажах Кіотського протоколу.

Під час реалізації проекту українській стороні вдалося заощадити близько 125 мільйонів гривень на закупівлі кроссоверів завдяки зниженню виробником та постачальником автомобілів ціни на Mitsubishi Outlander PHEV для Національної поліції. Цей ресурс буде спрямовано на додаткове придбання автомобілів по окремій процедурі.

Автомобіль нового покоління кроссовер Mitsubishi Outlander PHEV презентували в 2012 році на автосалоні в Женеві, а його гібридний варіант - в тому ж році в Парижі.

Департамент комунікації МВС України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux