Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Внутрішня безпека поліції встановила групу осіб, яка вчинила розбійний напад на поліцейських Запоріжжя
Опубліковано 22 червня 2019 року о 19:30

Старший дільничний офіцер поліції та старший слідчий, повертаючись після служби додому, зробили зауваження парубкові, який викинув на дорогу скляну пляшку. У відповідь юнак почав нецензурно висловлюватися, а коли поліцейські представилися – почав поводитися ще зухваліше. Більш того, хлопець покликав до себе групу агресивно налаштованих осіб. У наслідок нападу, поліцейські отримали тяжкі тілесні ушкодження, також нападники відібрали особисті речі правоохоронців. Оголошено в розшук одного за нападників.

19 червня 2019 року до Запорізького Управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ надійшла інформація щодо надзвичайної події за участю співробітників поліції міста Васильківка, Запорізької області.

Оперативна група УДВБ виїздом на місце події встановила, що 26-річний старший дільничний офіцер поліції та 27-річний старший слідчий поліції Василівського ВП ГУНП у Запорізькій області поверталися після служби додому. Біля одного з нічних магазинів побачили неповнолітнього, який розпивав пиво, а потім викинув на проїздну частину пусту скляну пляшку.

Дільничний зробив зауваження, аби хлопець прибрав за собою. У відповідь юнак почав нецензурно висловлюватися, а коли поліцейські представилися – почав поводитися ще зухваліше. Більш того, хлопець покликав до себе групу агресивно налаштованих осіб. За кілька хвилин на місце конфлікту під'їхав автомобіль, з якого вийшла група осіб.
Чоловіки вчинили раптовий груповий напад на поліцейських. Після цього нападники відібрали у правоохоронців, один з яких втратив свідомість через нанесені удари по тулубу та голові особисті речі – службові посвідчення, кошти, документи. Зникли зловминсники з місця злочину на автомобілі в невідомому напрямку.






У результаті розбійного нападу поліцейські отримали тяжкі травми мозку, переломи кісток черепу та обличчя, травми очей та внутрішніх органів.
За зібраними матеріалами внутрішньої безпеки НПУ слідчим управлінням ГУНП області було розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.28 ч.2 ст. 345, ч.4 ст. 296 та ч.2 ст.187 Кримінального кодексу України.

По гарячих слідах оперативники ВБ встановили головних учасників нападу. Ними виявилися двоє рідних братів – місцеві мешканці 1994 та 2003 років народження.


Слідчі поліції, за процесуального керівництва прокуратури Запорізької області, заочно оголосили їм підозри у вчиненні злочину та оголосили їх у розшук. Було отримано і дозвіл суду на затримання.

Молодшого з братів працівники ДВБ НПУ, слідчі ГУНП Запоріжжя та співробітники Василівського ВП вже затримали і доставили до ізолятора тимчасового тримання. Найближчим часом йому буде обрано запобіжний захід. Поцуплені у потерпілих поліцейських речі виявлено та вилучено.

Старшого брата наразі розшукує поліція.

Якщо Вам відомо місцеперебування цієї особи просимо повідомити за номером: (061) 239 21 60 – Запорізьке Управління ДВБ НПУ, (061) 757 24 28 – Василівський ВП або 102.

Тривають заходи з встановлення та притягненню до кримінальної відповідальності усіх учасників нападу на працівників поліції.

 

Департамент внутрішньої безпеки
Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux