Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Оперативники ДВБ викрили злочинну групу у викраденні людей, катуванні бранців та нанесенні тілесних ушкоджень поліцейським
Опубліковано 13 листопада 2019 року о 14:15

Працівники Департаменту внутрішньої безпеки НПУ займалися викриттям протиправної діяльності окремих співробітників Державної міграційної служби. При цьому вийшли на злочинну групу, учасники якої причетні до низки тяжких злочинів. Відтак слідчі Головного слідчого управління НПУ під процесуальним керівництвом Генпрокуратури України оголосили зловмисникам про підозру.

На початку 2018 року оперативники ДВБ викрили злочинну схему, яка реалізовувалась  окремими співробітниками Державної міграційної служби. Під час відпрацьовування їхніх зв’язків було встановлено кількох цивільних осіб, причетних до вчинення низки тяжких злочинів.

Поліцейські встановили, що учасники групи – кияни. Одного із фігурантів викрили патрульні поліцейські Києва за кермом автомобіля «Bentley». 32-річний чоловік перебував у стані сп’яніння, тож не впорався з керуванням та врізався в дерево. На вимогу поліцейських надати документи почав поводитися агресивно, спробував втекти. При затриманні порушник чинив опір і наніс тілесні ушкодження інспектору поліції. За цим фактом Головне слідче управління НПУ під процесуальним керівництвом ГПУ розпочало кримінальне провадження.

Водночас поліцейські встановили, що два рідних брати затриманого – 35 та 36 років – разом із 40-річним знайомим викрадали людей. Застосовуючи погрози, зловмисники посадили до своїх автомобілів «Mercedes» мешканку Києва, її доньку і чоловіка та вивезли до приватного будинку у Київській області. 

Жінка працювала в одного з викрадачів хатньою прибиральницею. Згодом власник квартири звинуватив її у викраденні 20 тисяч доларів США. Бранку зв’язали та почали бити і катувати, вимагаючи зізнатися у крадіжці та повернути гроші. Наступного дня викрадачі відвезли родину до Києва і пригрозили розправою, у разі звернення до правоохоронних органів. Із численними тілесними ушкодженнями та нервовим зривом киянка потрапила до лікарняного закладу.

Зловмисників викрили бійці відділу швидкого реагування ДВБ НПУ та столичного полку поліції особливого призначення, оперативники внутрішньої безпеки та слідчі Головного слідчого управління НПУ, за процесуального керівництва ГПУ. 

Затриманим оголошено про підозру. Одному зловмиснику – за ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), іншим – за ч. 2 ст. 127 (Катування) та ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України. 

До проведення слідчих дій залучили кінологічну службу поліції Києва. На одній з адрес виявлено пакетик із речовиною, імовірно, це – марихуана.

До суду подано клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Департамент внутрішньої безпеки
Національної поліції України

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux