Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Збували щомісяця близько 5 кг заборонених речовин – на Львівщині затримали членів стійкого злочинного наркоугруповання
Опубліковано 10 березня 2023 року о 14:00

П’ятеро чоловіків розповсюджували амфетамін, канабіс, мефедрон та «Альфа-PVP» на території країни. Товар вони замовляли гуртовими партіями. Збували у Львові через закладки, а замовникам із інших областей відправляли поштою. У такий спосіб вони отримували близько мільйона гривень прибутку щомісяця.

Діяльність злочинного наркоугруповання припинили оперативники управління боротьби з наркозлочинністю у Львівській області спільно зі співробітниками управління внутрішньої безпеки ДВБ Національної поліції України,  працівниками Львівського районного управління №1 та співробітниками кінологічного центру ГУНП у Львівській області. 

Встановлено, що до незаконного розповсюдження заборонених речовин причетні п’ятеро чоловіків віком від 23-х до 32-х років, мешканці Львівської, Волинської та Хмельницької областей. Четверо фігурантів забезпечували збут наркотиків і психотропів на території Львова. Постачав їм «товар» 28-річний місцевий житель. Він отримував гуртові партії речовин, фасував їх на дози та передавав спільникам через «мастер-клади» – великі закладки. Крім того, чоловік «працював» із клієнтами з інших областей, відправляючи замовлення поштою.

Щомісяця фігуранти збували близько 5 кг заборонених речовин, отримуючи кошти у криптовалюті. Такий «бізнес приносив їм близько мільйона гривень прибутку. 

Двох фігурантів оперативники затримали під час надходження чергової партії заборонених речовин. У них поліцейські вилучили кілограмовий пакунок із амфетаміном. Надалі, під час ряду санкціонованих обшуків за місцями мешкання фігурантів, правоохоронці вилучили амфетамін, «Альфа-PVP», мефедрон, канабіс та пігулки MDMA. Також вилучено 34 сім-карти різних мобільних операторів, 14 банківських карт, засоби для фасування та пакування, а також «чорнові» записи.  Все вилучене скеровано для приведення експертних досліджень. 

Чотирьох учасників затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі вже повідомили їм про підозру за ч. 2 та ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.  Нині Личаківський районний суд м. Львова обрав трьом фігурантам запобіжний захід у вигляді безальтернативного тримання під вартою, а їх 23-річному спільнику – тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі понад 107 тис. грн.   

Процесуальні рішення відносно ще одного члена угруповання будуть  вирішуватися після надходження результатів експертиз. 

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Галицька окружна прокуратура. 




Департамент боротьби з наркозлочинністю

Національної поліції України



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux