Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Зброя завжди має стати останнім аргументом, коли інші механізми затримання не спрацювали – майор поліції Володимир Турулько
Опубліковано 10 жовтня 2018 року о 17:27

40-річний  Володимир Турулько більше року  очолює сектор групи реагування Чечельницького відділення поліції.  Майор поліції  має  19-річний досвід  роботи   в правоохоронних органах – йому довелось попрацювати і слідчим, і  дільничним, і  кадровиком у підрозділі поліції. Робота правоохоронця стала для нього  не лише професією, а й покликанням. Бо працював завжди з людьми і для людей. І за стільки років служби завжди знаходив спільну мову  і з тими, хто потребував допомоги,  і з правопорушниками.


Гучна спецоперація зі знешкодження озброєного злочинця, яка прогриміла на всю Україну,  закінчилася без втрат, завдячуючи не лише професійності спецпризначенців КОРДу, але й оперативним і грамотним діям майора поліції.
Вперше за майже два десятки років служби йому довелося застосувати зброю. Його вміння переконувати людей тут не спрацювало – п’яний злочинець поводився агресивно і неадекватно та відкрив стрілянину в бік поліцейського.  Тому у відповідь у  зловмисника полетіла куля з табельного пістолета. Володимир Турулько поранив нападника  в ногу. Далі, коли озброєний і небезпечний чоловік забарикадувався в будинку, вже діяли  спецпризначенці.
Поліцейський переконаний, що  зброя завжди має стати останнім  аргументом, коли інші механізми не спрацювали. Бо життя – це найбільша цінність, за яку варто боротися.
Перше серйозне випробування на службі у Володимира було в 2000 році, коли він, працюючи слідчим разом з дільничним приїхали опитувати  зловмисника, який  побив жінку. Втім, рядова слідча дія переросла у надзвичайну ситуацію – зловмисник зустрів правоохоронців з сокирою  в руках. Тоді Володимиру, молодому лейтенанту, вдалося вмовити дебошира віддати сокиру добровільно, без застосування зброї.
Сьогодні, заступаючи разом з колегами на чергування, поліцейський обслуговує до десятка викликів від місцевих жителів за добу . Переважна більшість їх стосується сімейних та сусідських конфліктів, затримання п’яних хуліганів. Досить часто Володимиру Турульку доводиться мирити людей, допомагати  залагоджувати сімейні сварки, аби вони не переросли у  насилля. А для цього треба бути психологом.
Відновлює сили після складних чергувань на службі Володимир на пасіці.
 – Там я, працюючи, відпочиваю, - каже поліцейський. – Завжди захоплювався цими працелюбними комахами, у яких є чому і людям повчитися.
Щодня Володимир на власному авто долає понад  30 км на службу, бо живе разом з сім’єю в с. Війтівка Бершадського району, в селі, де народився, виріс, і де у власному домі разом з дружиною виховує двох діток -  сина Олександра і доньку Ангеліну. Він переконаний, що рідна земля і її люди, яких знаєш з дитинства – це те, що дає сили і підтримує -  в житті і  в роботі.

Відділ комунікації поліції
Вінницьої області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux