Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
За вимагання хабарів поліція затримала посадовця районної ради, сільського голову та працівника Фонду держмайна
Опубліковано 01 серпня 2018 року о 19:21

Затримали хабарників оперативники обласних управлінь захисту економіки Нацполіції. Неправомірну вигоду посадовці вимагали за зменшення вартості оренди приміщення, нестворення перешкод у збиранні посадженого врожаю та за неперешкоджання в користуванні комунальним майном.

Так, на Чернігівщині начальник відділу однієї з райрад вимагав від підприємця 18 тисяч гривень хабара за зменшення вартості оренди приміщення та подальшу допомогу у погодженні договору оренди комунального майна з головою районної ради.

Затримали посадовця працівники Управління захисту економіки в Чернігівській області Нацполіції, слідчі обласної поліції під процесуальним керівництвом прокуратури Чернігівської області під час одержання обумовленої суми хабара.

На Сумщині оперативники обласного управління захисту економіки Нацполіції задокументували факт вимагання неправомірної вигоди очільником села та працівником регіонального відділення Фонду державного майна України.

В ході кримінального провадження правоохоронці встановили, що місцевий мешканець на підставі відповідного рішення сільської ради понад 10 років обробляв земельну ділянку сільськогосподарського призначення.

Сільський голова достовірно знаючи про наявність такого рішення, виніс на розгляд сесії питання про передачу частини цієї ділянки, на якій уже був посаджений урожай, іншій особі. За неперешкоджання збиранню врожаю посадовець вимагав від громадянина 12 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Працівники управління захисту економіки в Сумській області Нацполіції, детективи слідчого управління обласної поліції під процесуальним керівництвом прокуратури Сумської області затримали голову села у службовому кабінеті під час одержання хабара.

Сьогодні, 1 серпня, в «поле зору» працівників поліції потрапив головний спеціаліст регіонального відділення Фонду держмайна по Сумській області.

Правоохоронці встановили, що приватний підприємець тривалий час орендував нежитлове приміщення, яке перебуває у державній власності. В подальшому за результатами конкурсу воно було ним приватизовано.

На даний час за позовом регіонального відділення Фонду державного майна України триває розгляд цивільної справи про розірвання вказаного договору. За 500 доларів США неправомірної вигоди посадовець пообіцяв не створювати перешкоди у користуванні підприємцем приміщенням на час судового розгляду цивільної справи, а також не оскаржувати у судах вищих інстанцій рішення місцевого суду у випадку відмови у задоволенні позовних вимог відділення.

На паркувальному майданчику одного із ТРЦ м. Суми посадовець був затриманий працівниками обласного управління захисту економіки, слідчими поліції області під процесуальним керівництвом прокуратури в Сумській області.

Кримінальні провадження відкриті ч. 3 ст. 368 (Вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Наталія Калиновська,

Департамент захисту економіки

Національної поліції України

тел. довіри(098) 103-96-59


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux