Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
За роки роботи навчився розуміти людей навіть за жестами та очима - керівник підрозділу розслідування вбивств Олександр Солдатов
Опубліковано 10 травня 2018 року о 10:30

Про розкриття резонансних вбивств, складнощі зібрання доказової бази, роботу з підозрюваними та потерпілими розповів заступник начальника управління-начальник відділу розслідування злочинів проти життя та здоров’я особи слідчого управління обласної поліції Вінниччини Олександр Солдатов.
Усі 12 років у правоохоронних органах Олександр Солдатов працює у слідчих підрозділах, а у 29 років очолив відділ розслідування резонансних вбивств Головного управління Нацполіції Вінниччини. Визначитись з професією йому допомогли батьки. Саме вони бачили сина правоохоронцем. Навчаючись у фінансовому коледжі, Олександр двічі складав вступні  іспити до Київської Національної академії внутрішніх справ, яку закінчив з відзнакою.


Майже на 90% відсотків вбивств Олександр Солдатов виїжджає особисто: оглядає місце злочину, спілкується зі свідками, підозрюваними. 34-річний підполковник поліції зізнається, що найважчими, як психологічно, так і для розслідування, залишаються злочини, пов’язані з вбивствами дітей. Особливо, коли їх вчиняють батьки.

- У 2015 році п’яний батько у Іллінецькому районі до смерті побив свого 6-річного сина. Тоді жінці та старшій дочці вдалося втекти від домашнього насильника до сусідів та викликати поліцію. Хлопчика врятувати не вдалося… Він був такий маленький, милий, наче янголятко. Не можу забути цей випадок, часто згадую дитину, - розповідає Олександр Солдатов. – Його батько досі не поніс покарання,  провадження ще слухається у суді.
Згадує поліцейський замовне вбивство у Немирові, коли у 2015 році напередодні виборів у машині вбили голову передвиборчого штабу. Основна версія, над якою працювали слідчі – політичні мотиви, але виявилось чоловіка «замовив» тесть через сімейний конфлікт.     


У 2016 році Олександр Солдатов погодився на участь у проекті «Битва екстрасенсів». На той час він був першим поліцейським, який приїхав у телевізійну студію, щоб перед усією країною довести, що вбивство вчительки у м. Бар вчинила саме та особа, якій оголосили підозру.
- Два роки тому на околиці м. Бар виявили тіло 25-річної вчительки музики, яку жорстоко вбили. Чоловіка, підозрюваного у її вбивстві, поліція затримала. Однак батьки дівчини були впевнені, що у вбивстві їхньої дочки винні ще й інші особи. Аби відшукати правду, рідні загиблої звернулись до екстрасенсів, - розповідає Олександр. – Коли мене запросили приїхати у студію, одразу погодився. Я особисто працював над розкриттям цього злочину і жодних сумнівів, що до  вбивства дівчини причетна одна особа в мене не було. В результаті екстрасенси підтвердили версію слідства.         

         
Не дивлячись на постійні стреси та навантаження, Олександр Солдатов задоволений своєю роботою і тим, що втілив у життя мрію батьків – став поліцейським.
- Характер в мене такий - не можу сидіти на місті.  За роки роботи навчився розуміти людей навіть за жестами та очима. Якби не поліцейським, можливо, став би військовим, оскільки прізвище в мене таке, - сміється Олександр Солдатов.   
Підтримкою для Олександра є його дружина Вікторія, яка у минулому році також поповнила лави поліцейських. Після навчання та успішно складених іспитів вона несе службу в  патрульній поліції м. Вінниці. У   родині правоохоронців виховується 9-річний син.

    

Відділ комунікації поліції
Вінницької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux