Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
За минулу добу поліція відкрила 71 кримінальне провадження щодо воєнних злочинів армії рф на Херсонщині
Опубліковано 02 листопада 2022 року о 12:25

російська армія продовжує завдавати ракетні та артилерійські удари по населених пунктах Бериславського району, зокрема, по будинках мирних мешканців. Через обстріли багато приватних домоволодінь непридатні для проживання. Також обстрілами пошкоджено пам’ятники на сільському цвинтарі, знищено склади фермерського господарства та вагові комплекси, уламками посічена сільськогосподарська техніка. 

У тимчасово окупованому Херсоні до приватного будинку прибула група озброєних людей у цивільному, які представилися працівниками поліції рф. Окупанти вигнали родину на вулицю, провели незаконний обшук в оселі, після чого увезли у невідомому напрямку двох чоловіків. Також представники окупаційної влади викрали у родини автомобіль з документами на нього, а з будинку забрали всі цінні речі.

Окупанти продовжують терор проти місцевого населення на лівобережжі Херсонщини. До поліції надходять заяви від жителів сіл Скадовського району, що у їх будинки самовільно заселяються російські військові та користуються їх майном. Також окупанти викрадають сільськогосподарську техніку, автомобілі місцевих, відбирають у людей документи на земельні ділянки та житлові приміщення. У смт Лазурне російські військові БТРом заїхали на територію кафе, де пошкодили майно та викрали кемпінг. А місцевий колаборант захоплює пансіонати у курортному селищі для заселення туди російських військових. З Генічеського району надходять повідомлення, що до квартир та будинків місцевих жителів заселяються представники окупаційної поліції.

З тимчасово окупованого міста Гола Пристань надійшло повідомлення, що військові рф забрали з робочого місця на ринку місцевого жителя. До нього застосовували фізичне насильство, утримували у слідчому ізоляторі, після чого перевезли у невідомому напрямку. Нині його місцеперебування невідоме.

Під час фіксації воєнних злочинів на нещодавно деокупованих територіях до поліції надійшло повідомлення від жителя Бериславського району, що за наводкою місцевої колаборантки до нього приходили військові рф (кадирівці), які допитували його та застосували тортури.

Через обстріли армією рф території Новомиколаївського старостинського округу вигорів врожай озимої пшениці 2022 року та зірвана посівна кампанія під врожай 2023 року на орендованих місцевими жителями земельних ділянках на площі майже 100 га.

Під час окупації смт Велика Олександрівка військові рф розграбували ломбард, звідки забрали гроші та майно. Сума збитків становить майже 100 тисяч гривень.

Лише за минулу добу поліція відкрила 71 кримінальне провадження щодо воєнних злочинів армії рф на території Херсонщини за ст.438 (Порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux