Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
За минулу добу поліцейські Харківщини забезпечили оперативне реагування на більш ніж тисячу повідомлень громадян
Опубліковано 01 травня 2022 року о 08:58

Головні завдання для поліцейських в умовах воєнного часу залишаються незмінними – цілодобове забезпечення публічної безпеки та порядку в регіоні, соціальний та правовий захист населення, ефективна протидія криміналу та контроль за оперативною ситуацією на території обслуговування.

Загалом  минулої доби до органів поліції надійшло 1119 звернень від громадян про правопорушення та інші події. Для належної реєстрації заяв та повідомлень забезпечено безперервну роботу служби «102», в мобільному додатку «Телеграм» функціонує чат-бот @Kharkiv102_bot. До відділів поліції доставлені 37 осіб для перевірки їх можливої причетності до співпраці з диверсійними групами російських окупантів.

Особовий склад ГУНП в Харківській області цілодобово фіксує наслідки ворожих обстрілів по об’єктах у місті та населених пунктах області.

Минулої доби слідчі провели огляд місць подій у селищі Покотилівка за фактом його обстрілу російською крилатою ракетою, внаслідок чого пошкоджень зазнали 27 будинків мирних громадян. Матеріали досудового розслідування передані в СБУ.

Поліцейські задокументували факт обстрілу військами російської федерації  селища Коробочкино, в результаті чого є постраждалі та було зруйновано будівлю. Аналогічні факти зафіксовано в селищі Велика Бабка та в Чугуєві, де внаслідок обстрілу росіянами було пошкоджено ангар.

Поліцейські систематично під час несення служби виявляють факти протиправної діяльності громадян. На блок постах за добу правоохоронці перевірили майже 1900 транспортних засобів для припинення фактів ввезення на територію області заборонених предметів.

Під час несення служби працівники поліції на вулиці Кулєшова виявили у 25-річного чоловіка 24 гранати, рожки до автомата АК-74, пакунки патронів калібру 5,45 мм, інші набої, ракетниці для салюту. Вилучене направлено на експертизу. За вказаним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження.

В ході патрулювання Харкова наряд поліції виявив громадянина, у якого при перевірці документів та поверхневого огляду вилучено речовину рослинного походження зеленого кольору, схожу на наркотичну. На вулиці Павлівській у Харкові поліцейські вилучили у чоловіка пакет з наркотичною речовиною. Ще в одного громадянина працівники поліції виявили наркотики та банкноту номіналом 1000 гривень з ознаками підробки.

Щоденно триває робота щодо недопущення незаконних дій проти суспільства. Поліцейські забезпечили публічну безпеку під час відправлення 9 евакуаційних потягів з залізничного вокзалу, до інших регіонів вирушили 700 громадян. Правоохоронці цілодобово підтримують правопорядок на станціях харківського метрополітену, допомагають громадянам у вирішенні нагальних питань.

Поліцейські ВП в метрополітені біля виходу зі станції метро «Студентська» в магазині технічних приладів затримали 35-річного чоловіка, який викрав з магазину ноутбук та планшет.

На станції метро увагу поліцейських привернув чоловік, який перебував без документів, що посвідчують особу, та мав в телефоні фото проросійського та сепаратистського характеру. Громадянин затриманий та переданий до СБУ.

На системній основі здійснюється робота з надання населенню щоденної адресної гуманітарної допомоги. Поліція контролює безпекову ситуацію поблизу банківських установ, автовокзалів, пунктів видачі соціальної допомоги, у місцях масового перебування громадян.

Бійці полку поліції особливого призначення під час патрулювання на перехресті бульвару Юр’єва та проспекту Петра Григоренка виявили чоловіка, що порушував комендантську годину та не мав документів, які засвідчують особу. Ще одного порушника комендантської години поліцейські затримали на перехресті вулиці Молочна та проспекту Гагаріна.

Весь особовий склад харківської поліції щоденно в посиленому режимі несе службу за місцями дислокації, сумлінно виконує службові завдання та стоїть на варті законних інтересів мешканців Харківщини.

#stoprussia

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux