Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
За фактами пожеж на Луганщині поліція відкрила сім кримінальних проваджень (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)
Опубліковано 01 жовтня 2020 року о 08:30

Внаслідок пожеж загинуло 4 людини. До Сєвєродонецької лікарні госпіталізовано 10 постраждалих осіб. Евакуйовано мешканців населених пунктів Воронове, Сиротине та Метьолкіне.

30 вересня на території Луганської області зафіксовано 146 пожеж у 32 населених пунктах. Найбільш масштабні пожежі сталися в лісових масивах Новоайдарського, Старобільського, Попаснянського та Станично-Луганського районах.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань  поліцейські внесли сім кримінальних проваджень за ч. 2 ст. 270 Кримінального кодексу України.

Натепер локалізовано та ліквідовано пожежі на території Попаснянського та Старобільського районів. 

Наразі кількість пошкоджених будівель та споруд у населених пунктах, де зафіксовані пожежі, а також розмір збитків встановлюється. 

Внаслідок пожеж загинуло 4 людини – 70-річний машиніст Сєвєродонецького міськводоканалу (був доставлений із с. Сиротине), 46-річний лісник (виявлений в лісі неподалік с. Райгородка Новоайдарського району), 79-річна мешканка с. Воронове та 84-річна мешканка Новоайдарського району.

До Сєвєродонецької лікарні госпіталізовано 10 постраждалих із с. Сиротине, Воронове та м. Лисичанськ.

Евакуйовано мешканців населених пунктів Воронове, Сиротине та Метьолкіне, які не мають житла, до 2 евакуаційних пунктів, розміщених в середній загальноосвітній школі №8 та №17 м. Сєвєродонецька.

До ліквідації пожеж на території області залучено 580 працівників поліції. Додатково залучені 8 автонарядів та наряд підрозділу тактико-оперативного реагування  УПП в Луганській області.

З числа працівників поліції Луганської області створено 7 мобільних нарядів, які задіяні до патрулювання м. Сєвєродонецька. 

Наразі у Сєвєродонецьку працівники патрульної поліції перекрили рух на перехресті Б. Ліщини – вул. Півоварова, кільцеву дорогу поблизу населеного пункту  Метьолкіне.

ОНОВЛЕНО

Станом на 12.00

Внаслідок пожеж загинуло 9 осіб – мешканці с. Передільське, Воронове, Сиротіне, Муратове та м. Сєвєродонецьк. До Сєвєродонецької лікарні госпіталізовано 14 постраждалих осіб.

Поліція зареєструвала 219 повідомлень про виникнення пожеж.

Найбільш складна обстановка склалася вздовж лінії розмежування від Станиці-Луганської до Сєверодонецька, де лісові пожежі набули загрозливого характеру для 22 населених пунктів. Натепер локалізовано та ліквідовано пожежі на території Попаснянського та Старобільського районів.

У м. Сєвєродонецьк працівники патрульної поліції перекрили рух на вул. Піонерській, перехрестя Б. Ліщини – вул. Півоварова, кільцева дорога поблизу н.п. Метьолкине, перехрестя вул. Півоварова – пр. Гвардійський, вул. Новікова у напрямку н.п. Сиротине. 

Натепер працівники сектору реагування патрульної поліції Станично-Луганського району проводять перекриття дорожнього руху у населеному пункті Нижньо-Ольхове Станично-Луганського району.
 

Станом на 17.00

На території Луганської області продовжується гасіння масштабних пожеж у Новоайдарському, Старобільському та Станично-Луганському районах. За попередніми оцінками ДСНС орієнтовна площа пожеж складає близько 11 тис. гектарів.

Внаслідок масштабних пожеж 9 людей загинуло та 16 мешканців госпіталізовані до лікарні.

Евакуйовано 120 людей: с. Муратове - 35 осіб (розміщено в смт Новойдар у школі та лікарні), Воронове - 40, Сиротине - 25, Осколонівка – 20.

Евакуйовано 104 мешканці с. Воронове, Сиротине та Метьолкіне, які розміщені в середній загальноосвітній школі № 8 та № 17 м. Сєвєродонецька.

За попередньою інформацією, вогнем пошкоджено 423 будівлі (Воронове – 79, Сиротине – 200, Метьолкіне – 30, Муратове – 65, Капітанове – 18, Осколонівка – 20, Кряківка – 2, Трьохізбенка – 2)

До ліквідації пожеж залучено 541 працівник та 114 одиниць техніки ДСНС (Луганська, Донецька, Дніпропетровська, Запорізька, Кіровоградська, Полтавська та Харківська області), у тому числі 3 літаки АН-32 та 2 гвинтокрили ДСНС; 148 військовослужбовців та 14 одиниць техніки ЗСУ, 60 працівників та 56 одиниць техніки Держлісагенства, 580 працівників поліції.

У зв’язку з пожежею повністю припинено роботу КПВВ «Станиця-Луганська» до ліквідації пожежі.

Наразі перекрито дорожній рух у населеному пункті Нижньо Ольхове Станично-Луганського району та смт Станиця Луганська.

Поліцією забезпечено цілодобове патрулювання по цих населених пунктах з метою надання допомоги мешканцям та з метою недопущення фактів мародерства.

Не допущено поширення вогню на об’єкти ПрАТ Сєверодонецький АЗОТ та магістральну газорозподільчу станцію.

Ліквідовано пожежі з мінімальними наслідками на заводі антисептиків та на хлораторній насосній станції.

 

Управління комунікації Національної поліції України 
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux