Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
За 10 місяців цього року до суду скеровано 152 кримінальні провадження щодо торгівлі людьми – Катерина Павліченко
Опубліковано 02 грудня 2021 року о 14:54

Про це сьогодні, 2 грудня, повідомила заступниця міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко під час брифінгу щодо роботи правоохоронних органів у сфері протидії торгівлі людьми.


Сьогодні відзначається Міжнародний день боротьби за скасування рабства, покликаний сприяти взаємодії різних урядових структур, громадян, приватного сектору з метою викорінення всіх форм рабства та привернення суспільної уваги до цієї проблеми.

«Торгівля людьми є глобальною прибутковою злочинною індустрією, яка, за рівнем доходів, поступається лише наркотрафіку та торгівлі зброєю. За інформацією Міжнародної організації з міграції, понад 40 млн людей у світі постраждали від сучасного рабства, з них 70% - жінки. Кожен 4-й з постраждалих – дитина», - зазначила Катерина Павліченко.

Заступниця міністра внутрішніх справ пояснила, що основними формами експлуатації людей є - сексуальна, трудова, втягнення в злочинну діяльність і використання в жебрацтві.

«МВС фокусує діяльність підрозділів Нацполіції на ефективне запобігання та протидію торгівлі людьми. За 10 місяців цього року виявлено 224 кримінальні правопорушення щодо торгівлі людьми, це більше, ніж за весь минулий рік, 152 кримінальні провадження вже скеровано до суду», - повідомила вона.

Своєю чергою заступник директора Департаменту міграційної поліції Сергій Сотніков підкреслив, що флагманами боротьби з торгівлею людьми є Національна поліція України та Міністерство соціальної політики.

«За 10 місяців 2021 року знешкоджено діяльність 8 злочинних угруповань, яких кваліфікували як торговців людьми, а також 16 угруповань, які займалися сексуальною експлуатацією», - зазначив він.

Заступниця очільника МВС наголосила, що сьогодні головним завданням у боротьбі з торгівлею людьми є мінімізація латентності таких правопорушень, притягнення винних до відповідальності та захист потерпілих.

«Разом з міжнародними партнерами ми активно впроваджуємо інформаційні кампанії для того, щоб звернути увагу на цю проблематику і пояснити, як не потрапити в подібну ситуацію. Влітку цього року ми запустили документальний серіал «Зі мною це не станеться»  про людей, які потрапили в таку пастку», - нагадала Катерина Павліченко.

Заступниця міністра закликала людей, які стали жертвами трудової експлуатації, звертатися на лінію 102, а також на гарячу урядову лінію 1547 з питань домашнього насильства та торгівлі людьми, яка надає консультації та приймає відповідні звернення.

Нагадаємо, 25 листопада розпочалась Всесвітня акція «16 днів активізму проти насильства», а також стартувала виставка «Річ у тім 2.0».

Департамент комунікації МВС України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux