Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
«Я крикнув зловмиснику, щоб він не робив дурниць, адже відповідальності все одно не уникнути. Далі був вибух…» - Василь Ткач
Опубліковано 19 жовтня 2018 року о 11:58

Майор поліції Василь Ткач очолює сектор реагування патрульної поліції Бершадського  відділу поліції. За 13 років роботи в правоохоронних органах він весь час працював з людьми. Довелось не лише припиняти правопорушення, а й виводити з-під обстрілів «Градів» у Краматорську мирне населення,  знешкоджувати озброєних зловмисників. Так, під час затримання озброєного гранатою зловмисника Василь Ткач отримав контузію – зловмисник кинув бойову гранату у поліцейських.

Про професію, пов’язану з порятунком людей, Василь Ткач мріяв з дитинства, але згодом переконався, робота справжнього чоловіка має бути пов’язана ще й з ризиком, тому вирішив стати правоохоронцем.

У складі одного з перших добровольчих загонів правоохоронців Вінниччини вирушив на схід країни. Службу ніс на передовій у Краматорську. Супроводжував колони солдат та військової техніки, надавав допомогу мирному населенню. У лютому 2014 року, коли Краматорськ обстрілювали ворожі «Гради», Василь Ткач разом з бійцями вінницького загону евакуйовував людей.

- Важко згадувати той період. На очах гинули люди: жінки, діти… Робили, усе можливе й неможливе, щоб врятувати життя поранених, - розповідає Василь Ткач. – Тоді під ворожими обстрілами опинився і загін вінницьких правоохоронців. На жаль, без втрат не змогли повернутися. Загинув наш товариш і колега Денис Жембровський, ще двоє отримали осколкові поранення.

Травмування від вибуху бойової гранати Василь Ткач отримав на мирній території, на рідній Бершадщині, під час затримання озброєного зловмисника. Надійшов виклик, що на залізничному вокзалі невідомий чоловік погрожує людям гранатою, на місце негайно виїхали поліцейські сектору реагування патрульної поліції. Коли поліцейські майже наздогнали  правопорушника, який тікав, він кинув у них гранату. Від вибухової хвилі постраждав начальник групи реагування патрульної поліції Василь Ткач. Поліцейський отримав травми  середнього ступеню важкості та контузію.

- Останнє, що пам’ятаю – я крикнув зловмиснику, щоб він не робив дурниць,  адже йому все одно не уникнути відповідальності. Далі був вибух… Коли відкрив очі, знаходився у лікарняній палаті, а поруч дружина. Решту розповіли колеги, - згадує Василь.

За мужність та відвагу, проявлені під час затримання злочинців Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков та Голова Нацполіції Сергій Князєв відзначили поліцейського нагрудним знаком МВС «За відвагу в службі» та наручним годинником МВС, а також у порядку заохочення Василю Ткачу присвоєно достроково спеціальне звання - майор поліції.

- Особливо дякую за підтримку родині. Дружина мене розуміє, як ніхто, адже про роботу поліцейських знає не з розповідей. Вона працює слідчим. Можна сказати, що робота і поєднала на наші долі. Обоє любимо активний відпочинок, тому як тільки з’являється вільна хвилина, або відпустка –вирушаємо у гори, - каже Василь Ткач.

У той день, коли Василь потрапив у лікарню його дружина разом з ним перебувала на службі, і бачила як він з колегами збирався на виїзд.

- Про те, що щось буде не так, я відчула одразу. Через деякий час сказали, що чоловік у лікарні, - розповідає дружина Ірина. – Дякуючи лікарям, друзям, рідним, колегам, керівництву, які нас підтримали, здоров’я чоловіка покращилось, але реабілітація ще не скінчилась.  

 

Відділ комунікації поліції

Вінницької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux