Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
"Ваша донька потрапила у ДТП, потрібні гроші на лікування»: під такою легендою шахраї виманили у одеситки 47 тисяч гривень
Опубліковано 22 травня 2023 року о 11:59

Поліцейські затримали одного із правопорушників і вилучили майже половину суми грошей, здобутих ним злочинним шляхом. Чоловіку повідомили про підозру у шахрайстві.

87-річна жінка відповіла на дзвінок він невідомого абонента. По той бік слухавки чоловік представився співробітником правоохоронних органів і повідомив, що її донька потрапила в аварію і потребує невідкладної дороговартісної операції. Шокована новиною мати, намагаючись врятувати доньці життя, без вагань передала усі свої заощадження незнайомцю, який невдовзі прийшов до неї додому. 

«ваша донька потрапила у дтп і потребує негайної грошової допомоги на лікування»: під такою легендою зловмисники виманили у літньої одеситки 47 тисяч гривень

Лише на ранок, після того, як донька подзвонила матері, вона зрозуміла, що стала жертвою аферистів, і звернулася по допомогу до поліції.

Того ж дня правоохоронці затримали одного із учасників злочинної змови. У 42-річного правопорушника вилучили 22 тисячі гривень, здобутих шахрайським шляхом.

На підставі зібраних правоохоронцями доказів, слідчі повідомили фігуранту про підозру у заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайстві), вчиненому за попередньою змовою групою осіб. Це правопорушення передбачене ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України і карається штрафом від трьох тисяч  до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51000 – 68000 гривень) або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

В ході слідства правоохоронці встановлюватимуть інших учасників злочину.

Заходи проводили співробітники управління карного розшуку ГУНП в Одеській області та відділення поліції № 3 Одеського районного управління поліції № 1 під процесуальним керівництвом Малиновської окружної прокуратури міста Одеси. 

Правоохоронці вкотре наголошують: не віддавайте гроші незнайомим людям, які телефонують вам із несподіваними повідомленням про нещасний випадок, що стався з рідними, або правопорушення, яке хтось із них нібито скоїв. Завжди перевіряйте правдивість наданої вам інформації, щоб уникнути фінансових втрат. Телефонуйте родичам, про яких іде мова, а якщо зв’язок із ними відсутній з якихось причин, звертайтеся до поліції чи у лікарню, в залежності від того, про що йде мова.



Відділ комунікації поліції

Одеської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux