Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
В поліції Донеччини сформована перша жіноча команда зі стрільби та силового спорту
Опубліковано 25 липня 2019 року о 18:19

Сьогодні, 25 липня, у відкритому чемпіонаті Нацполіції Донеччини з практичної стрільби вперше взяла участь жіноча команда.

У відкритому чемпіонаті Головного управління Нацполіції в Донецькій області з практичної стрільби беруть участь 14 команд зі всього регіону.

На сьогоднішній день таке рішення новаторське. Раніше до участі в чемпіонаті долучалися переважно працівники чоловічої статі, а в окремих випадках у складі команди могла бути лише одна жінка.

Поряд з чоловіками жінки-офіцери стріляли з пістолета Макарова у трьох вправах на дистанцію у 7 та 15 метрів.

До складу трійки увійшла начальник відділу ювенальної превенції поліції області Катерина Шнейдер. 

ЇЇ єднання з правоохоронними органами почалося більше 10 років тому. Не замислюючись ані на мить, вона з впевненістю змінила посаду медсестри в хірургії Харцизької лікарні на фельдшера в ізоляторі тимчасового тримання. Згодом дівчина почала працювати оперуповноваженим кримінальної міліції у справах дітей.

«Мені хотілося дізнатися життя дитини «зсередини» і зрозуміти, що штовхає молодь на злочини, вивчити всі «підводні камені», щоб мати можливість уберегти підлітків від негативу, стати для них другом та наставником»,- говорить майор поліції Катерина Шнейдер.

Друга учасниця команди - оперуповноважена Валерія Подорожко. Ще у лавах курсантів Харківського національного університету внутрішніх справ дівчина захопилася стрільбою зі зброї. У 2009 році з райвідділу Валерія перейшла на службу у спецпідрозділ, де заняття з вогневої підготовки стали постійними.

«Наші тренування передбачали не лише стрільбу з базових вправ, а й в обмежений час, з «перенесенням» вогню, зміною магазина, а також в умовах недостатнього освітлення та після фізичних навантажень. Ми постійно моделювали різні ситуації, що можуть виникнути на службі. З цього моменту я почала виступати на змаганнях серед працівників поліції»,- згадує майор поліції.

До речі, на змаганнях серед жінок-поліцейських ГУНП в Донецькій області у 2017 році команда главку, у складі якої була Валерія, зайняла перше місце. Дівчина систематично вдосконалює свої навички зі стрільби, займається рукопашним боєм, бігом та навіть освоїла штурмовий альпінізм.

Олександра Катькалова, інспектор Управління превентивної діяльності обласної поліції, є третьою учасницею збірної. Жінка в поліції вже 15 років, зараз працює аналітиком у відділі організації діяльності блокпостів. У вільний час віддає перевагу екстремальним видам відпочинку: гірськолижному спорту, рафтингу, парасейлінгу (політ на парашуті над морем).

Торік Олександра взяла участь у флешмобі #займаюсьспортомразомзполіцією, де разом із жителями Маріуполя подолала крос у 5 км. А під час навчань на полігоні стала кращою у стрільбі з пістолету Макарова: три постріли – і всі у «десятку».

Відділ комунікації поліції
Донецькій області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux