Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
В Авдіївці запрацювала евакуаційна група поліції «Білий Янгол»
Опубліковано 15 березня 2023 року о 14:35

Сьогодні в Авдіївці начальник поліції Донецької області Руслан Осипенко вручив поліцейським сертифікати про зарахування до рятувального підрозділу. Правоохоронці мають чималий досвід допомоги людям на лінії фронту та пройшли курси парамедиків. Це вже п’ятий спецекіпаж на Донеччині. «Білі Янголи» працюють на всіх «гарячих» напрямках: евакуюють населення, надають екстрену медичну допомогу, доставляють гуманітарну допомогу, транспортують тіла загиблих.

Захід відбувся за участю начальника Авдіївської МВА Віталія Барабаша, який підтримав ініціативу поліції щодо створення евакуаційної групи.

До складу екіпажу «Білий Янгол» увійшли уродженці Авдіївки - поліцейські Геннадій Юдін і Дмитро Соловій, які рятували жителів з початку російського вторгнення. Напарники додатково пройшли підготовку з тактичної медицини. Групу забезпечено броньованим автомобілем і всім необхідним для несення служби на лінії боїв – дитячими бронежилетами, аптечками тощо.

«Авдіївка – стратегічно важливе місто. З 2014 року тут тривають бойові дії, які останнім часом значно посилились. У місті залишаються близько 2000 мешканців, 14 дітей, які потребують порятунку. Тому ми разом з Нацполіцією знайшли можливість та організували ще один екіпаж «Білий Янгол», п’ятий на території нашої області», - зазначив начальник поліції Донеччини Руслан Осипенко.

У зоні відповідальності «білих янголів» - не тільки Авдіївка, а й велика за територією Очеретинська громада. У деяких населених пунктах лишилися одиниці жителів, але їм також потрібна допомога, і поліція її надає.

Служба під бомбами

Специфіка роботи на Авдіївському напрямку полягає в тому, що вся територія обслуговування – це район бойових дій. Щодня Авдіївка зазнає близько 20 нищівних ударів, працює ворожа авіація, гинуть люди. Правоохоронці побували на місці нещодавнього авіаудару біля школи – тут загинула жінка. Саме в цій школі навчався «білий янгол» Геннадій Юдін. Мешканці досі розбирають завали своїх будинків, понівечених вибухом. Деякі з них звернулися до поліції щодо евакуації, бо більше не витримують ракетного терору з боку рф.

Порятунок Дарини та Лимончика

Першим рейсом поліцейських у складі «Білих Янголів» став порятунок 8-річної Дарини, яка жила з батьками в бомбосховищі. Попри важку ситуацію, дитина наполегливо вчилася дистанційно – це було можливо завдяки генератору. Але найбільше Даринка мріяла піти на кружок з гімнастики. Всю родину разом з домашнім улюбленцем - папугою Лимончиком – евакуювали до Мирнограда. Дорогою дівчинка не відривала очей від вікна, бо вперше після довгих місяців у підвалі побачила рідне місто – тепер зруйноване. Спочатку налякана дитина щохвилини перепитувала правоохоронців, чи це безпечно. Тільки по приїзду Дарина почала посміхатися та перше, що зробила, - помчала на дитячий майданчик.

Що зроблено

Зараз на Донеччині працюють 5 екіпажів «Білий Янгол», які охоплюють напрямки: Авдіївський, Бахмутський, Великоновосілківський, Мар’їнський і Лиманський. Поліцейські евакуювали понад 5 тисяч людей (зокрема все цивільне населення Мар’їнки), з них близько 400 дітей. Доставили до лікарень понад 150 осіб, завезли у прифронтові населені пункти понад 132 тонни гуманітарної допомоги.

Гаряча лінія евакуаційної групи «Білий Янгол» на Авдіївському напрямку – 066 56 19 102.


Відділ комунікації поліції

Донецької області

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux