Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Уряд Франції передав 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії гендерно зумовленого насильства (ВІДЕО)
Опубліковано 01 травня 2024 року о 19:20

1 травня у Києві відбулась передача 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії гендерно зумовленого насильства у Сумській та Дніпропетровській області. 


«Тема запобігання насильства для Національної поліції та МВС – в пріоритеті. Нині через повномасштабну війну напруга у суспільстві зростає, через це зростає і відсоток випадків домашнього насильства. Порівнюючи із минулими періодами, очікується, що рівень випадків домашнього насильства зросте до 30%. Тому ми готуємо спеціалістів, а завдяки уряду Франції та ООН можемо забезпечити автомобілями мобільні групи поліцейських у Сумській та Дніпропетровській областях», – на цьому наголосила заступниця Міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко.

13 транспортних засобів для мобільних груп поліції з реагування на факти вчинення домашнього насильства були передані за підтримки UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні, за підтримки уряду Франції в межах проєкту міжнародної технічної допомоги «Підтримка поліції для створення ефективної моделі реагування на домашнє насильство і гендерно зумовлене насильство в умовах війни і на перехідний період».


Голова Національної поліції України Іван Вигівський зазначив, що наразі близько 600 поліцейських залучено до мобільних груп, які займаються протидією та запобіганню насильства. 

«Автомобілі, які ми сьогодні отримуємо за підтримки уряду Франції та у співпраці із ООН оснащені усім необхідним для працівників поліції, зокрема, це боді камери, павербанки та засоби для функціонування без електроенергії, адже транспортні засоби будуть направлені в прифронтову та прикордонну області», – зауважив Голова Нацполіції Іван Вигівський.


Кожен автомобіль укомплектований портативною сонячною зарядною станцією та портативними зарядними пристроями, ліхтарями, термоковдрою, бодікамерами та іншим обладнанням, необхідним для роботи спеціалізованих підрозділів з протидії домашньому насильству. 

Надзвичайний та Повноважний Посол Французької Республіки в Україні Гаель Весьєр також наголосив, що підтримка поліції – це підтримка всієї України. Він зазначив, що основна складова стресових ситуацій, які призводять до насильства – це російська агресія проти України:

«Дипломатія – це не лише про слова, це і про допомогу, яку ми раді надавати Україні, зокрема особам, які постраждали від насильства. Ми готові і будемо продовжувати допомагати українському народові».

Представник Фонду ООН в галузі народонаселення в Україні Массімо Діана зазначив, що співпраця, яка триває протягом 2 років із Міністерством внутрішніх справ та Національною поліцією сприяє ефективній підтримці осіб, що постраждали від домашнього або гендерно зумовленого насильства. 

«Співпраця UNFPA з Міністерством внутрішніх справ і Національною поліцією показала, що запобігання та протидія гендерно зумовленому насильству є значно ефективнішою, коли робота на місцях поєднується з ширшою мережею сервісів та послуг на муніципальному рівні. Метою цієї ініціативи є збільшення спроможностей української влади тісніше працювати з громадами, в тому числі в сільській місцевості. Тому критично важливо нарощувати можливості мобільності для надання життєво важливих послуг», – наголосив Представник Фонду ООН в галузі народонаселення в Україні Массімо Діана.

Массімо Діана урочисто передав сертифікат на отримання 13 транспортних засобів Івану Вигівському. Також усі присутні мали можливість оглянути автомобілі, які незабаром вирушать у Сумську та Дніпропетровську області. 

Департамент комунікації МВС України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux