Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Упродовж вихідних операторки «102» тричі рятували дітей від агресії з боку дорослих
Опубліковано 05 листопада 2018 року о 16:45

«Рятуйте, мене б’є бабуся», «Приїздить скоріше, мою маму б’є батько», «Допоможіть, невідомі погрожують розбити телефон» - такими словами починали телефонну розмову троє 11-річних хлопців, що зателефонували до поліції. Конфлікти були врегульовані з приїздом правоохоронців.

Вчора, 4 листопада, троє хлопців-однолітків шукали захисту від дорослої агресії у поліції.

Слов’янськ, неділя. У телефонній слухавці не стихає плач дитини. 11-річний хлопець став свідком конфлікту нетверезого батька з сусідом, після чого агресія перейшла на рідних. Маленький заявник розповів, що тато часто вживає алкогольні напої, в такі моменти стає страшно. «Мати тримає батька, щоб він не бив нас». Окрім заявника в родині виховується ще двоє маленьких дітей, хлопець виявився найстаршим з братів.

Наряд поліції прибув на місце за 10 хвилин, в цей час кваліфікована співробітниця «102» зуміла заспокоїти хлопця та скорегувала його дії, аби він опинився подалі від дорослої люті.

Інший дзвінок, вже з Краматорська. Хлопчик кричить у слухавку: «Мене б’є бабуся». Дитина майже захлиналася плачем, зв’язок припинився. Передзвонив, дівчині-операторці вдалося дізнатися точну адресу та причину жорстокості рідної людини. З’ясувалося, що школяр не міг правильно виконати домашнє завдання, тому жінка вирішила, що інструментом, який сприятиме скорішому засвоєнню уроків, будуть побої. Конфлікт загострився на стільки, що дитина взяла в руки ніж для самооборони. 

«Дуже болить голова, таке враження, що вона розбита», - пожалівся крізь сльози хлопець. Батька хлопець не має, а мати, залишивши сина на бабусю, поїхала до друзів. Поки поліцейські поспішали на допомогу, операторка порадила маленькому заявнику відійти на безпечну відстань в іншу кімнату, та чекати там. Допомога прибула на місце за кілька хвилин.

Третій дзвінок надійшов зі Слов’янська. 11-річний хлопець з друзями гуляли парком, шукаючи гарну локацію для відеозйомки, та натрапили на п’яну компанію невідомих. Один з чоловіків почав погрожувати дітям зламати телефон, тому школяр одразу вирішив попросити допомоги у поліції. Наряд був біля хлопців вже за 5 хвилин. Весь цей час зв’язок з дітьми утримувала дівчина-оператор.

Всього за 10 місяців поточного року на лінію «102» звернулося більше 3,3 тисяч маленьких заявників. Здебільшого діти повідомляють про події, свідками яких стали, – чи то конфлікт, чи бійка або пожежа. Сімейні сварки та злочини проти життя та здоров’я людини ділять другу «сходинку» заяв.

Відділ комунікації поліції

Донецької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux