Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Упродовж року у Нацполіції триватимуть п’ять програм розбудови підрозділів відомства – Сергій Князєв
Опубліковано 27 лютого 2018 року о 19:21

Для суспільства важливий лише кінцевий результат роботи правоохоронців різних відомств, відтак вся правоохоронна «гілка» повинна працювати, як одне ціле. На цьому наголосив Голова Національної поліції сьогодні, 27 лютого, під час презентації проекту ЄС «ПРАВО». 

Захід відбувся за участі Голови Національної поліції Сергія Князєва, заступника глави Нацполіції Костянтина Бушуєва, Глави Представництва ЄС в Україні Хьюга Мінгареллі, Глави КМЕС в Україні Кястутіса Ланчінскаса та представників різних правоохоронних відомств.

За словами Сергія Князєва, Національна поліція України наразі потребує підтримки європейських колег не скільки у концепціях фінансування, як у наданні консультативної допомоги. Зокрема, це стосується п’яти конкретних великих програм, які реалізуються в Національній поліції України.

«Ми маємо бажання  наздогнати європейське поліцейське суспільство у розвитку  концепції правоохоронної діяльності, яка керується аналітикою. Пройшов той час, коли  лише класичні джерела інформації, агенти чи якісь інші таємні джерела допомагали поліцейській системі. Потрібно мати керовану аналітику. Це є  у європейських  колег», – підкреслив Сергій Князєв.

У зв’язку з цим глава Нацполіції звернув увагу учасників зустрічі на ті моменти, які цікавлять українську поліцію. Зокрема, йдеться про продовження експерименту по веденню інституту детективів, підготовку поліцейських та їх навчання за новітніми європейськими програмами, а також реформування блоку підрозділів превенції.

«Нам цікава допомога в концепції взаємодії поліції з громадою та груп реагування Нацполіції. Відтак, це продовження реформи», – зазначив Сергій Князєв.

Він додав, що сподівається на подальшу допомогу європейських партнерів  в одному з пріоритетних напрямків роботи, зокрема – в боротьбі з організованою злочинністю.

Голова Представництва ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі підкреслив, що проект «ПРАВО» є продовженням всіх тих заходів, які вже реалізуються сьогодні в Національній поліції України. Відтак він наголосив на готовності у наданні всебічної допомоги українським поліцейським.

За словами заступника Голови Національної поліції України Костянтина Бушуєва, поліція протягом трьох років брала участь у  розбудові та становленні електронних послуг, зручних для громадян.

«Це є одним з елементів формування зовсім іншої філософії в питаннях забезпечення прав людини в Україні. Цей досвід, який ми переймаємо в Європейському Союзі, і допомога дають нам всі аргументи для того, щоб розвиватися», – наголосив Костянтин Бушуєв.

Він додав, що впровадження програм за підтримки іноземних партнерів, зокрема – і в рамках проекту «ПРАВО», має вивести Нацполіцію на зовсім інший рівень підготовки та підбору персоналу.

Тим часом Сергій Князєв наголосив, що лише спільні зусилля та взаємодопомога дадуть позитивний результат у боротьбі із злочинністю.

«Вся правоохоронна «гілка» повинна працювати, як одне ціле. Для суспільства важливий лише кінцевий результат роботи правоохоронців різних відомств», – наголосив глава Нацполіції.

Нагадаємо, що реформи кримінального блоку дадуть можливість суттєво підвищити ефективність роботи поліції у протидії злочинності.

 

Департамент комунікації

Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux