Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Упродовж місяця поліція на воді попередила завдання збитків державі на суму понад  два  мільйони гривень
Опубліковано 24 квітня 2020 року о 16:09

Із початком профілактичної операції «Нерест» правоохоронці вилучили у порушників більше шести тонн водних біоресурсів. Крім того, поліцейським вдалося врятували двох громадян, які перебували на воді та потребували допомоги.  Про це повідомив начальник Управління організації діяльності підрозділів поліції на воді та повітряної підтримки Національної поліції України Сергій Науменко. 



Керівник управління розповів, що з 27 березня поліцейські проводять профілактичні заходи під умовною назвою «Нерест». Тож з цього часу працівники водної поліції провели понад 700 патрулювань водних об’єктів країни. Під час відпрацювань задокументовано 90 кримінальних проваджень та 88 фактів незаконного зайняття рибним промислом. Крім  того, поліцейські виявили факти порушень правил охорони вод, підробки документів та  незаконного поводження зі зброєю. 





Керівник водної поліції зазначив, що від початку заходів поліцейські попередили завдання збитків державі на загальну суму понад 2,3 мільйона гривень.

“У правопорушників вилучили більше шести тонн водних біоресурсів,  сорок п'ять  плавзасобів, десять транспортних засобів, майже дві тисячі одиниць знарядь незаконного вилову риби ”, - повідомив Сергій Науменко.
Він додав, що загалом із початку року поліцейські вилучили вісім тонн водних біоресурсів на суму майже чотири мільйони гривень. Водночас правоохоронці виявили 778 фактів незаконного вилову, задокументували 325 кримінальних правопорушень та 572 особи притягнуті до адміністративної відповідальності”, - зазначив Сергій Науменко. 



Також очільник водної поліції зупинився на випадках встановлення та реєстрації підробки документів, що пов'язані з виловом біоресурсів. Як приклад він навів порушення, яке нещодавно викрили поліцейські на Одещині:

“Спеціальна група поліцейських, що працюють на водних об'єктах області,  задокументувала та припинила незаконну діяльність рибопромислового підприємства, яке підробило наукове обґрунтування лімітів вилову, збільшивши ліміт на 600 тонн. А це могло призвести до розкрадання біоресурсів майже на дев'ять  мільйонів гривень щорічно”.



Окрему увагу Сергій Науменко приділив питанню дотриманням вимог законодавства у сфері так званого наукового лову. За його словами, поліцейські виявляють численні факти здійснення незаконного, браконьєрського вилову живих водних біоресурсів під приводом здійснення науково-промислових досліджень. 


“Наприклад, лише сьогодні вночі на Чорному морі було помічено плавзасіб із трьома особами. Вони виловили 350 кілограмів чорноморського калкану. При перевірці документів порушники надали так званий пакет “під науковий лов”, виданий Державним підприємством «Одеський центр Південного науково-дослідного інституту морського рибного господарства та океанографії». Однак особи, які перебували у човні, не мали жодного уявлення щодо мети наукового лову та щодо необхідності збору біологічних матеріалів. Попередній збиток рибному господарству оцінюється приблизно у 100 тисяч гривень. Окрім матеріальних втрат, такі порушення суттєво впливають на виснаження водних ресурсів ”, - підкреслив керівник водної поліції.  


Він також зауважив, що поліцейські постійно проводять заходи щодо попередження виникнення надзвичайних ситуацій на воді, травмування та загибелі громадян. Зокрема у вказаний період правоохоронці врятували двох людей, які перебували на воді та потребували допомоги.



Окрім того, наразі під час патрулювань  особливу увагу поліцейські приділяють контролю за дотриманням громадянами вимог санітарно-карантинного режиму задля запобігання поширенню захворювання на COVID-19.



 

 

Управління комунікації
Національної поліції України 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux