Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Упродовж дня з хабарами у 456 тисяч гривень затримано шість осіб
Опубліковано 23 січня 2019 року о 18:57

У середу, 23 січня, затримання проводилися у Києві, Кіровоградській, Одеській, Херсонській та Чернігівській областях.

Сьогодні працівники територіальних управлінь захисту економіки Нацполіції спільно з іншими правоохоронними органами провели затримання осіб, яких було викрито у хабарництві. Усіх було затримано під час одержання ними неправомірної вигоди.

Так, у Києві оперативники управління захисту економіки, слідчі  ГУНП в м. Києві за процесуального керівництва прокуратури міста Києва затримали голову садівничого товариства. За прийняття громадянина до складу кооперативу та виділення земельної ділянки під будівництво банного комплексу вимагав та одержав від нього 15 тисяч доларів США неправомірної вигоди.

У Кіровоградській області затримали службову особу Територіального сервісного центру, який одержав від громадянина 14 тисяч гривень за вирішення питання щодо непритягнення останнього до адміністративної відповідальності за керування автомобілем в стані алкогольного сп’яніння.

На Одещині працівниками обласного управління захисту економіки, слідчого управління поліції Одеської області спільно з прокуратурою Одеської області було викрито у хабарництві директора комунального підприємства та керівника полігону твердих побутових відходів. За дозвіл на здійснення діяльності на території полігону, а саме збору та вивезення твердого сміття вимагали від підприємця 10,9 тисяч гривень. Обох затримано під час одержання неправомірної вигоди.

У Херсонській області старший державний інспектор відділу Чорноморського міжрегіонального управління Державної служби України з безпеки на транспорті вимагав неправомірну вигоду за непритягнення громадянина до адмінвідповідальності та подальше безперешкодне здійснення ним пасажирських перевезень. Під час отримання 10 тисяч гривень хабара правопорушника затримали  працівники УЗЕ в Херсонській області Національної поліції України та військової прокуратури Херсонського гарнізону Південного регіону України.

Окрім того, заходи по затримання проводились і у Чернігівській області. Директор автошколи налагодив злочинну схему з отримання громадянами свідоцтв про навчання у закладі, без його фактичного проходження, та успішне складання іспитів. Затримали керівника під час одержання ним частини неправомірної вигоди. Вимагав та отримав від місцевого мешканця 4,5 тисяч гривень.

Упродовж дня правоохоронцями було затримано шість осіб, які вимагали та отримали від громадян неправомірну вигоду на загальну суму 456 тисяч гривень.

Наразі з усіма фігурантами проводяться процесуальні заходи.

Наталія Калиновська,
Департамент захисту економіки 
Національної поліції України
тел. довіри(098) 103-96-59
[email protected]

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux