Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Українські поліцейські долучаться до Програми глобального контролю за міжнародними контейнерними перевезеннями ООН та Всесвітньої Митної організації
Опубліковано 27 вересня 2018 року о 17:09

Це дозволить посилити заходи з протидії контрабандному переміщенню наркозасобів з використанням контейнерних перевезень до України та їх подальшого руху до країн Євросоюзу. Про це йшлося під час виїзного засідання керівного складу Комітету Програми з контролю за контейнерними перевезеннями Управління з наркотиків та злочинності Організації Об’єднаних Націй та Всесвітньої Митної Організації. Участь у засіданні взяв керівник Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України Андрій Кіхтенко.

Захід відбувся під головуванням Головного Координатора Програми УНЗ ООН з контролю за контейнерними перевезеннями пана Кетіла Оттерсона та регіонального Координатора цієї ж Програми в країнах Чорноморського регіону пані Наіди Шамілової. 

На форумі також були присутні представники правоохоронних відомств Азербайджану, Болгарії, Грузії, Молдови, Румунії, Туреччини та України.

Проведення міжнародної зустрічі стало результатом співпраці на основі Меморандуму про взаєморозуміння між Державною фіскальною службою, Державною прикордонною службою України та УНЗ ООН, що був підписаний на початку цього. Його метою є реалізація проекту міжнародної технічної допомоги у рамках впровадження в Україні Програми з контролю за контейнерами (Container Control Programme).  Загалом до вказаної Програми разом із Україною долучилися 50 країн – учасниць.

На цей час у межах даної Програми в Україні вже відкриті та працюють два підрозділи контролю за контейнерами перевезеннями, до складу яких входять співробітники від ДФС та ДПСУ. Їхня робота спрямована на упередження незаконного переміщення наркотиків, зброї, фальсифікованих товарів, товарів подвійного призначення, об’єктів флори та фауни з використанням морських контейнерів.

«Ми розуміємо необхідність застосування комплексного та всебічного підходу до питання протидії розповсюдженню наркотиків і готові долучитися до участі в роботі підрозділів портового контролю», – зазначив очільник Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції Андрій Кіхтенко.  

Головний Координатор Програми пан Кетіл Оттерсон підкреслив, що в стислий проміжок часу зазначена Програма вже стала досить дієвим інструментом  підвищення безпеки контейнерних перевезень територією української держави, а долучення Департаменту протидії наркзлочинносіт Національної поліції України, який міг би суттєво посилити позиції діючих підрозділів контролю за контейнерними перевезеннями, є логічним та поступовим кроком розвитку даної Програми.

У результаті керівний склад Комітету Програми схвалив пропозицію щодо долучення працівників профільного Департаменту до роботи підрозділів контролю за контейнерними перевезеннями. Це рішення дозволить посилити заходи з протидії контрабандному переміщенню наркозасобів з використанням контейнерних перевезень до нашої держави та їх подальшого руху до країн Євросоюзу. 

Департамент протидії наркозлочинності 
Національної поліції України 


 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux