Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
У Слов’янську показали документальний фільм «Позивний Італієць» про Віталія Марківа
Опубліковано 11 березня 2021 року о 18:44

Сьогодні, 11 березня, стрічку про драматичну та переможну історію гвардійця та її значення для України змогли побачити у місті, де розгорталися головні події. Крім того, слов’янські поліцейські здобули перші важливі докази, які допомогли довести невинуватість Віталія Марківа в італійському суді і, таким чином, перемогти РФ в одній з інформаційних битв.

Автором фільму «Позивний Італієць» є директор департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко. Перші кадри він зняв на Карачуні в 2014 році, коли працював на фронті журналістом.

Презентація документальної стрічки відбулася в кінотеатрі «Сапфір» для військовослужбовців Національної гвардії, добровольців-ветеранів АТО, поліцейських, громадських активістів, представників міської ради та закладів освіти. Крім того, під час заходу було презентовано книгу видавництва «Фоліо» про Віталія Марківа.

Артем Шевченко відзначив, що Слов’янськ став другим містом після Маріуполя, де розпочався показ фільму в регіонах.

«Цей фільм про інформаційну війну, яку розпочала країна-агресор у Слов’янську. Саме тут, на горі Карачун, знаходилася телевежа, яка стала символом інформаційного простору, який треба обороняти, як це робив Віталій, та охороняти, як це робимо ми зараз, створюючи такі проєкти. Адже ворог постійно намагається зазіхати на наш інформаційний простір та створювати власні наративи для всього світу. У фільмі показано, як Віталій мало не став жертвою потужної інформаційно-психологічної операції в Італії. І загиблий журналіст Андреа Рокеллі зі своїм російським перекладачем Андрієм Мироновим також є жертвами цієї провокації», - зазначив автор стрічки.

Артем Шевченко додав, що попри позитивний результат для України та звільнення Віталія Марківа силами держави та шаленій підтримці всіх небайдужих українців цю битву ще не завершено.

Віталій Марків відзначив, що місто Слов’янськ - одна з перших видатних перемог нашої армії.

«І під час своєї боротьби я був впевнений, що ні в якому разі не здамся. Це було в пам'ять моїх побратимів, безпосередньо генерал-майора Сергія Кульчицького, та на честь військовослужбовців, поруч з якими мені випала честь служити, працівників поліції, які брали безпосередню участь в звільненні Слов’янська. Хочу вам щиро подякувати. Було важко, але ми довели, що можемо відстоювати інтереси своєї країни спільними зусиллями», - зазначив Віталій Марків.

Командир батальйону спеціального призначення «Донбас»підполковник Олександр Поліщук повідомив, що підрозділи Національної гвардії та Збройних сил не з чуток знають, що значить «один за всіх, а всі за одного».

«Ми будемо битися за кожного нашого побратима до кінця. Це перемога нашого народу і нашої країни», - підкреслив Олександр Поліщук.

Директор департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко зазначив, що значну роль у справі звільнення Віталія Марківа взяли поліцейські Слов’янська, зокрема слідча Алла Деркач.

«Саме її слідчі дії, проведені тоді на першому етапі в дуже складній ситуації, дозволили далі Головному слідчому управління Нацполіції досягти вагомих результатів. За цю роботу поліцейська нагороджена відзнакою МВС «Вогнепальна зброя», - сказав Артем Шевченко.

Книгу «Віталій Марків» представив генеральний директор видавництва «Фоліо» Олександр Красовицький (Харків).

«Для нас було потрібно не просто розповісти правду, а довести її для всіх людей, які будуть її читати, не тільки патріотів. Книга вийшла української, російською, англійською та італійською мовами», - зауважив Олександр Красовицький.

Нагадаємо, подивитися документальний фільм «Позивний Італієць» можна 14 березня о 8:40 на ICTV.

 

Відділ комунікації поліції
Донецької області

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux