Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
У неділю маленькі житомиряни визначалися з майбутніми професіями
Опубліковано 25 червня 2018 року о 10:54

У незвичайному «Місті професій», що відбувалось у Житомирі на Замковій горі 24 червня, юні містяни спробували себе у ролі лікарів, майстрів художньої справи і навіть поліцейських. Разом зі справжніми правоохоронцями юні помічники «затримували» уявних злочинців та дбали про правопорядок та безпеку інших. 

У незвичайному містечку представники найзатребуваніших професій об’єднали свої зусилля для створення благополуччя його мешканців. Усі провідні ролі належали юним житомирянам. 

Кожен житель «Міста професій» обов’язково отримував паспорт громадянина, з яким мав «влаштуватися» на роботу за інтересами. Серед представлених професій юним громадянам пропонували обрати лікарську справу, службу порятунку та творчу діяльність, роботу у торгівельних закладах і кав’ярнях. Професія поліцейського тут була представлена одразу декількома службами: підрозділами вибухотехнічної служби та ювенальної превенції Головного управління Нацполіції Житомирщини, а також Житомирським відділенням поліції, Управліннями поліції охорони та патрульної поліції в області.

"Ми із задоволенням пристали на пропозицію щодо участі у проведенні цієї дитячої акції, тим більше, що наші правоохоронці завжди є активними учасниками усіх заходів для молоді, - коментує начальник ювенальної превенції поліції Житомирщини Наталія Гончарук. - Для того, аби діти могли ближче познайомитися з діяльністю правоохоронців, для них були представлені найпопулярніші служби у структурі Національної поліції. Для дітлахів - це і цікаво, і пізнавально".

Тож, звісно, найбільшого інтересу у маленьких містян викликали фахівці вибухотехнічної служби, які, серед іншого, інструктували маленьких «стажерів» щодо правил безпечної поведінки при виявленні підозрілих речей на вулицях містечка. Разом з ними ювенальні інспектори нагадували про безпечний відпочинок улітку.

У локації патрульних поліцейських УПП та групи швидкого реагування патрульної поліції Житомирського відділення ГУНП на дітлахів чекало живе спілкування із вартовими правопорядку. У службових автівках із сиренами та маячками юні поліцейські «наздоганяли» уявних правопорушників і вели серйозні переговори по справжнім раціям. 

«Стажери» поліції охорони під опікою наставників працювали в умовному пункті безпеки учасників свята, де дізналися про функції, які виконують працівники цього підрозділу, оглянули спецзасоби і спробували до використання металошукач і радіостанції у службових автівках.

Тож вражень від такої цікавої подорожі у дорослий світ професій у дітлахів виявилося безліч. Принаймні, представники різних професій були переконливими і доклали максимум зусиль для того, аби довести, що їх робота по-справжньому важлива і необхідна сучасному суспільству. 

Відділ комунікації поліції Житомирської області
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux