Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
У Нацполіції відбувся практикум зі стрільби для командирів підрозділів патрульної поліції особливого призначення
Опубліковано 29 травня 2021 року о 10:00

Практичні стрільби з командирами добробатів відбулися на полігоні у Нових Петрівцях, що на Київщині.  Під час навчання учасники відпрацьовували теоретичні знання з організації оборони та навички стрільби з кулемета, гранатомета, автомата, пістолета та метання бойових гранат. Захід відбувся за участі заступника Голови Національної поліції України -  керівника патрульної поліції Олександра Фацевича.

Практичні стрільби відбулися за ініціативи керівництва Міністерства внутрішніх справ України та Національної поліції України. Участь у навчаннях взяли командири підрозділів патрульної поліції особливого призначення. Упродовж тижня вони вивчали нові та відпрацьовували уже набуті навички з вогневої підготовки.

За словами заступника Голови Національної поліції України – керівника патрульної поліції Олександра Фацевича, основна мета цих практичних стрільб – поглибити вже набуті знання та навички тактичної оборони, розуміючи спроможності озброєння та безпосередню підготовленість їх підрозділів на вогневих рубежах.

«Ми проводимо два етапи курсів підвищення кваліфікації, перший - це тактична підготовка, яка розрахована на набуття стійких навичок щодо дій поліцейських у звичайних умовах і в критичних ситуаціях. Друга частина тренінгу базувалася безпосередньо на заходах вогневої підготовки. Вона була направлена на формування стійких навичок у поводженні з вогнепальною зброєю,  - зазначив Олександр Фацевич.

На полігоні командири добробатів отримали знання правил стрільби з тяжких видів озброєння - кулемета ДШК і ДШКМ, гранатомета АГС-17, ручного протитанкового гранатомета РПГ-7В, а також стрілецької зброї - автомата, пістолета. Окрім того, учасники також вдосконалювали свою майстерність в метанні бойових гранат РГД-5.

Начальник управління  організації діяльності підрозділів особливого призначення Департаменту превентивної діяльності Нацполіції Руслан Мороз наголосив, що важливим є правильне використання такої зброї:

«Завдання - не просто стріляти, а правильно розібрати, зібрати і зарядити зброю. Це не просто як автомати чи пістолети. Тут є своя специфіка і є свої труднощі. Будь-який боєць із цим не впорається. Треба мати відповідні навички. Головним завданням керівника є уміння провести якісний інструктаж з правил її експлуатації, проконтролювати підготовленість і відповідно правильне ведення вогню», - зауважив Руслан Мороз. 

Відтепер такі практичні навчання зі стрільби з різних видів озброєння будуть проводитися постійно. Для того, щоби представники профільних підрозділів підвищували професійні знання і навички.

Після закінчення заходів усі учасники отримали відповідні сертифікати. Наступний крок – це проведення аналогічних тренінгів з особовим складом  підрозділів.

Управління комунікації
Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux