Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
У Нацполіції відбулася презентація цифрової аналітичної системи з моніторингу реалізації проєктів міжнародної технічної допомоги
Опубліковано 24 травня 2021 року о 17:00

Захід відбувся за участі керівництва Департаменту міжнародного поліцейського співробітництва та міжнародних партнерів. Учасники обговорили питання ефективної міжвідомчої співпраці з партнерами, які підтримують реформування правоохоронного сектору в Україні у формі програм міжнародної технічної допомоги.

Співробітники Департаменту міжнародного поліцейського співробітництва за підтримки Консультативної місії Європейського Союзу в Україні розробили та презентували цифрову аналітичну систему з моніторингу реалізації проєктів міжнародної технічної допомоги. У заході взяли участь представники територіальних, міжрегіональних органів і структурних підрозділів Національної поліції України та міжнародні партнери з Представництва Європейського Союзу в Україні, Канадсько-українського проєкту розвитку поліції (CUPDP) в Україні, Відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні, Координатор проєктів ОБСЄ в Україні, Київського офісу Женевського центру з врядування у секторі безпеки (DCAF/КАНАДА), Управління Організацій Об’єднаних Націй з обслуговування проектів (ЮНОПС), Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй в Україні (ПРООН).

 За словами начальниці управління міжнародних відносин Департаменту міжнародного поліцейського співробітництва Національної поліції України Альони Путято-Гоцької, наразі в Національній поліції України реалізується 18 проєктів міжнародної технічної допомоги. В цілому з моменту створення Нацполіції загальна кількість цих проєктів складає понад 50. У зв’язку з цим постала нагальна потреба в оперативній систематизації та підтримці комунікації на всіх рівнях впровадження даних програм. Тому Нацполіція розробила єдину цифрову систему з моніторингу реалізації проєктів міжнародної технічної допомоги. Створення та впровадження системи стало можливою за підтримки КМЄС в Україні.

«Наразі створено інноваційну електронну систему координації та моніторингу проєктів міжнародної технічної допомоги для Нацполіції з інтерактивною візуалізацією, можливістю аналітики, створення звітів та інформаційних панелей. Система моніторингу проєктів надає можливість краще узагальнювати інформацію та координувати всі проєкти міжнародної технічної допомоги в режимі онлайн, аналізувати їх стан та реалізацію. Необхідно зазначити, що застосування даного сервісу дозволить ефективніше здійснювати стратегічне планування, аби краще скеровувати міжнародну матеріальну допомогу відповідно до потреб та пріоритетів розвитку поліції», – повідомила Альона Путято-Гоцька.

Ганна Базіло, експертка відділу співробітництва та координації КМЄС, наголосила, що  сприяння у розбудові ефективного механізму координації реформ між українськими та міжнародними партнерами у секторі цивільної безпеки – є одним із пріоритетів роботи Консультативної місії  Європейського Союзу в Україні. 

«Дана система є унікальною і виводить на новий рівень співпрацю Нацполіції з міжнародними партнерами. Під час спільної роботи над платформою співробітники Департаменту міжнародного поліцейського співробітництва на центральному та регіональному рівнях взяли участь у ряді вебінарів щодо досвіду поліції країн ЄС у процесах координації та моніторингу проєктів, застосування маркеру політики ґендерної рівності для проєктів МТД (ОЕСР/КCР) та отримали практичні поради щодо співпраці та координації з донорами. А тому можна привітати ДМПС Нацполіції  зі створенням дійсно інноваційного продукту на основі кращих європейський та міжнародних практик»,  –  наголосила  Ганна Базіло.

Актуальність запровадження єдиної системи моніторингу міжнародної допомоги в системі Нацполіції підкреслив і керівник відділу управління проектами КМЄС Артсі Алан.

«Семінар став чудовою нагодою дізнатися більше про важливу частину діяльності Департаменту міжнародного співробітництва Нацполіції щодо управління проєктами. Особливо цікаво було познайомитись із новою системою управління проєктами, яка, переконаний, буде дуже корисним інструментом», - зазначив  Артсі Алан.

Презентована платформа моніторингу проєктів міжнародної технічної допомоги створена на базі сучасних рішень Microsoft Apps та Microsoft Power BI, користувачами якої будуть усі органи та підрозділи Національної поліції України.

 Управління комунікації 
Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux