Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
У Києві працівниками управління захисту економіки забезпечено сплату до бюджету міста понад двох мільйонів гривень пайових внесків
Опубліковано 20 вересня 2018 року о 10:07

Правоохоронці викрили протиправну діяльність комерційних структур, внаслідок якої до бюджету не надійшло понад 20 мільйонів гривень. На даний час вживаються заходи із відшкодування завданих збитків та встановлення всіх учасників злочинної «схеми».

Оперативники Управління захисту економіки в місті Києві Нацполіції та слідчі ГСУ Генеральної прокуратури України викрили факти одержання дозвільних документів на введення в експлуатацію об’єктів будівництва без фактичної сплати пайової участі в розвиток інфраструктури столиці.

Згідно з нормами чинного законодавства замовник будівництва повинен перерахувати до місцевого бюджету кошти на розвиток інфраструктури ще до того, як об'єкт будівництва буде прийнято в експлуатацію.

З метою ухилення від такої сплати представники комерційних структур підробляли офіційні документи, до яких вносили фіктивні відомості про сплату ними пайових внесків.

Під час досудового розслідування встановлено, що упродовж 2016-2018 років на підставі фіктивних декларацій про готовність до експлуатації об’єктів було введено в експлуатацію 28 об’єктів. 

За попередніми даними до міського бюджету не надійшло понад 20 мільйонів гривень, які відповідно до норм чинного законодавства повинні були сплатити замовники будівництва.

На підставі ухвали суду правоохоронці провели санкціоновані обшуки в одного з фігурантів, причетного до вчинення вищевказаного злочину. Зокрема, даною особою було вказано, що ним нібито сплачено 600 тисяч гривень пайового внеску.

Під час обшуку правоохоронці вилучили документи, що мають значення по справі. На даний час на об’єкт будівництва, введеного в експлуатацію за вищезазначеною «схемою» накладено арешт. 

Крім того, за результатами проведених оперативниками столичного управління захисту економіки Нацполіції та слідчими ГПУ заходами накладено арешт на об’єкти будівництва на суму у понад 470 мільйонів гривень. 

На даний час правоохоронці вже забезпечили відшкодування до бюджету міста двох мільйонів гривень, сплачених у вигляді пайових внесків на розвиток інфраструктури Києва.

Кримінальне провадження було відкрито за ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) та ч. ч. 3, 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

У межах провадження буде перевіряти причетність посадових осіб органів місцевого самоврядування до вчинення даного злочину.

Наталія Калиновська,
Департамент захисту економіки
Національної поліції України
тел. довіри(098) 103-96-59
[email protected]


 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux