Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
У Херсоні поліцейські припинили діяльність злочинної групи збувальників психотропів
Опубліковано 08 грудня 2023 року о 10:05

Працівники управління карного розшуку спільно зі слідчим управлінням поліції Херсонської області під процесуальним керівництвом прокуратури області та за силової підтримки бійців спецпідрозділів знешкодили організовану групу наркоторговців.

Оперативники упродовж кількох місяців документували кожен крок наркоділків. Нині 7 учасників злочинної групи встановлені. Наразі відомі їх ролі, канали надходження та збуту наркотиків.

Поліцейські з’ясували, що 44-річний організатор та ще 6 його подільників розгорнули в Херсоні свою злочинну діяльність. Оперативникам стало відомо, що головний фігурант у телеграм-каналах купував оптові партії наркотичних речовин, а саме – солі Альфа-PVP. Після отримання «товару» він разом зі співучасниками фасував наркотики по зіп–пакетах для подальшого збуту наркозалежним.

Також, організатор налагодив роботу своїх «підопічних» для безперебійного функціонування наркобізнесу, контролював надходження грошей від продажу наркотиків, розподіляв їх між учасниками групи. Інші члени угруповання відповідали за постачання, збут наркотиків шляхом закладок та збір коштів від продажу.

Як повідомив заступник начальника слідчого управління обласного главку поліції Херсонщини Чермен Тускаєв, за добу правоохоронці одночасно провели 9 обшуків за місцями проживання фігурантів. Загалом вилучено: 50 грамів солей Aльфа-PVP, канабіс, наповнені невідомою речовиною шприци, електронні ваги, 3 пістолети, набої, банківські картки, мобільні телефони, планшети, сім-картки, автомобіль, гроші, отримані злочинним шляхом, а також інші предмети, що підтверджують незаконну діяльність вказаних осіб. Речові докази вилучено та направлено для проведення відповідних експертиз.

Організатору та 3 його спільникам вже повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 307 - незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів Кримінального кодексу України. Зловмисникам обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Також триває слідство по іншим кримінальним провадженням за ч. 2 ст. 28 - вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією та ч. 1 ст. 263 - незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами Кримінального кодексу України. Зловмисникам може загрожувати до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Після проведення експертиз та додаткових заходів буде вирішуватися питання щодо притягнення до кримінальної відповідальності інших фігурантів за вчинення вказаних злочинів.


Відділ комунікації поліції Херсонської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux