Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
У Департаменті поліції охорони підбили підсумки роботи за 1квартал 2018 року
Опубліковано 27 квітня 2018 року о 16:39

Сьогодні, 27 квітня, керівники Департаменту та органів поліції охорони підбили підсумки службової діяльності за 3 місяці 2018 року. Нарада відбулася за участі заступника Голови Національної поліції – керівника патрульної поліції Олександра Фацевича і начальника Департаменту організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Національної поліції Олексія Сергєєва.

Насамперед керівник Департаменту поліції охорони Олександр Гаврилюк оголосив про організаційно-штатні зміни у окремих підрозділах - нових керівників було призначено в Управліннях поліції охорони Дніпропетровської, Харківської та Чернігівської областей. Також Наказом Національної поліції України по особовому складу поліції охорони чергові звання було вручено начальнику УПО в Сумській області Олегу Антонюку - «полковник поліції» та начальнику УПО з фізичної безпеки у місті Києві Єгору Хрипку - «підполковник поліції».

Заступник Голови Нацполіції Олександр Фацевич озвучив ряд нововведень, які повинні значно поліпшити якість роботи поліції охорони та сприяти залученню під охорону поліції більшої кількості об'єктів та приватних помешкань громадян.

В даному контексті він наголосив на взаємодію нарядів реагування поліції охорони з іншими мобільними групами реагування підрозділів поліції у системі єдиної дислокації. Загальна кількість таких мобільних нарядів реагування на території України становить понад 2,5 тисячі, з них 425 - наряди поліції охорони. Усі вони наразі укомплектовані сучасними службовими автомобілями, логістичними пристроями і виїжджають на тяжкі та особливо тяжкі правопорушення.

«Така кількість патрулів дає змогу швидко та ефективно реагувати на всі правопорушення. Важливо, щоб інформація про всі сигнали, і в тому числі з об'єктів, які перебувають під охороною поліції охорони, надходила до Центрів управління нарядами. А далі я не бачу різниці між тим, який наряд - патрульної поліції, поліції охорони чи будь-який інший - першим відреагує на звернення громадян. Головне - своєчасно відреагувати», - підкреслив Олександр Фацевич.

Начальник Департаменту організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Нацполіції Олексій Сергєєв зазначив, що забезпечення оперативного реагування на звернення громадян, і поліції охорони також, наразі є одним із пріоритетних напрямків діяльності Націполіції.

«Соціологічні дослідження, проведені Нацполіцією в Україні, а також в європейських державах, засвідчують, що населенню важливо якнайшвидше донести свою проблему до відповідного оператора чи поліцейського та якнайшвидше отримати відповідну допомогу. В першу чергу, якщо життю чи здоров'ю громадянина загрожує небезпека. Саме тому забезпечення оперативного реагування та приїзду поліції якнайшвидше є основним завданням керівництва та підрозділів поліції», - наголосив Олексій Сергєєв.

Також він розповів про розроблення комплексної системи оперативного реагування. Сюди належать оператори служби "102" та диспетчери, які управляють нарядами реагування, а також всі види нарядів, які приймають участь у реагуванні - патрульна поліція, поліція особливого призначення, слідчо-оперативні групи і останні півроку - наряди поліції охорони.

«Щоденно в єдину дислокацію включаються понад 400 нарядів поліції охорони. Їх забезпеченість службовими автомобілями та планшетними комп'ютерами, а це понад 800 автомобілів і 500 планшетів, які інтегровані до інформативного порталу Нацполіції, - є 100-відсотковим. Залучення нарядів реагування поліції охорони до єдиної централізованої системи оперативного реагування позитивно вплинули на загальні результати роботи, в тому числі - покращилося розкриття злочинів по "гарячих слідах"», - зазначив Олексій Сергєєв.

Тільки за 1 квартал 2018 року поліція охорони відреагувала на понад 30 тисяч завдань, пов'язаних з реагуванням саме на повідомлення громадян про злочини та пригоди. В тому числі, на 62 вбивства, 533 розбійні напади, 2180 грабежів, понад тисячу хуліганських дій. Завдяки злагодженим діям диспетчерської служби і нарядів поліції охорони, за цей час було затримано понад 440 осіб за підозрою у скоєнні тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень.

Надалі під час наради керівництво Департаменту та органів поліції охорони обговорили питання службової діяльності поліції охорони у 1 кварталі 2018 року.

Прес-служба Департаменту поліції охорони


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux