Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
У Чернівцях поліцейські спільно з науковцями реалізують проєкт «Свідомий вибір»
Опубліковано 13 січня 2021 року о 10:09

Його мета – популяризація професії поліцейського та підготовка абітурієнтів до вступу у профільні навчальні заклади МВС. За задумом ініціаторів, програма стартуватиме у лютому цього року. Сьогодні, 13 січня, поліцейські та науковці обговорили план реалізації проєкту «Свідомий вибір».

Наприкінці минулого року у рамках програми «Державотворець» викладачі юридичного факультету ЧНУ імені Юрія Федьковича ініціювали проведення конкурсу проєктів серед студентів. Двоє поліцейських ГУНП в Чернівецькій області: інспектор ювенальної превенції Тетяна Бєлокуренко та поліцейський роти конвойної служби Олександр Банар також подали на розгляд свій проєкт, який за підсумками був визнаний кращим.

«Подати свій проєкт для участі у конкурсі нас з Олександром спонукала непоінформованість молоді з професією поліцейського та у можливостях вступу до закладів вищої освіти МВС. Для більшості громадян поліцейський – це лише патрульний або дільничний офіцер. Хоча у поліції є багато напрямків та спеціалізацій, які є важливими для виконання функцій, покладених на поліцію. Відтак - наше завдання полягає в тому, аби донести до молоді специфіку професії поліцейського та показати її переваги», - розповідає старший лейтенант поліції Тетяна Бєлокуренко.

Першим етапом у реалізації «Свідомого вибору» є створення Google-платформи, на якій учні випускних класів Буковини зможуть зареєструватися для проходження навчання.

«Набір дітей за такою схемою триватиме до початку лютого. Коли будуть сформовані списки бажаючих, викладачі університету ознайомлять їх з навчальною програмою, яка триватиме протягом чотирьох місяців», - додала завідувачка кафедри юридичного факультету Оксана Щербанюк.

Під час курсів поліцейські дистанційно проводитимуть теоретичні заняття, а викладачі-юристи готуватимуть абітурієнтів до складання ЗНО відповідно до навчальної програми. Аби визначити схильність дитини до тієї чи іншої поліцейської спеціалізації, психологи проведуть відповідне тестування. Щотижня правоохоронці організовуватимуть зустрічі учнів із залученням представників структурних і територіальних підрозділів поліції Буковини.

У рамках навчальних курсів поліцейські надаватимуть роз’яснення та рекомендації для молоді про алгоритм підготовки, вступу у заклади МВС та подальше несення служби. Автори проєкту вестимуть канал в «YouTube» та соціальних мережах, де будуть публікувати відео з навчальних лекцій.

«Забезпечити кваліфікованими працівниками поліцію – основне завдання фахівців Управління кадрового забезпечення ГУНП в Чернівецькій області. Тому ми зацікавлені у співпраці з викладачами-юристами університету, які під час курсів допоможуть на належному рівні підготувати майбутніх правоохоронців. Також дуже приємно, що саме наші поліцейські завдяки своїй ініціативності виграли у цьому конкурсі проєктів», - підкреслила Оксана Зелепуга.

По закінченню курсів учні отримають відповідні сертифікати про завершення проходження навчання.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux