Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
У 2023 році зросла ефективність розкриття поліцейськими тяжких та особливо тяжких злочинів – Андрій Нєбитов
Опубліковано 13 січня 2024 року о 10:00

Рівень злочинності за окремими напрямами значно знизився, порівняно з довоєнним часом, зокрема вбивств поменшало на 15,8%, розбоїв – на 19,3%, грабежів – на 21,8%. Про це повідомив заступник Голови Нацполіції – начальник кримінальної поліції Андрій Нєбитов під час підсумкової наради щодо результатів роботи у 2023 році.

Андрій Нєбитов зазначив, що підрозділи кримінальної поліції не тільки невідкладно реагують на виклики, пов’язані з війною, та виконують завдання в складі Сил безпеки та оборони, але й забезпечують стабільну оперативну обстановку в країні.

Упродовж 2023 року на території України поліцейські зареєстрували 369 929 кримінальних правопорушень.

«Підрозділами Нацполіції розкрито 99% умисних вбивств, майже 99% від всіх тяжких тілесних ушкоджень зі смертельними наслідками, понад 96% зґвалтувань. Позитивна динаміка спостерігається і щодо протидії майновим злочинам. Спрямовано до суду 87 обвинувальних актів щодо організованих злочинних груп і організацій», - повідомив заступник Голови Нацполіції.

Поліція посилила заходи з протидії шахрайствам, у тому числі і в кіберпросторі.

За рік Національна поліція вилучила 5 168 одиниць вогнепальної зброї. Також вилучено 17 815 гранат, 16 798 мін, запалів, вибухових пристроїв, понад 1,8 млн набоїв і 2935 кг вибухових речовин. Правоохоронці задокументували 695 фактів збуту зброї. До кримінальної відповідальності за незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибухівкою притягнуто 3 406 осіб. Серед резонансних спецоперацій – викриття диверсанта-підривника та знешкодження схованок з озброєнням для криміналітету.

З незаконного обігу вилучено майже 3 тонни наркотиків. Спільно з правоохоронними органами країн ЄС ліквідовано міжнародний наркосиндикат із прибутком 135 млн гривень на рік.

Припинено діяльність 92 організованих груп та злочинних організацій, які задіяні в наркобізнесі. Ліквідовано 102 нарколабораторії та знешкоджено 451 наркопритон.

«Міграційна поліція припинила діяльність 32 організованих груп і злочинних організацій, а також затримала 58 торгівців людьми в рамках 109-ти кримінальних проваджень. За матеріалами міграційної поліції викрито 286 організаторів незаконного переправлення осіб через державний кордон та їхніх пособників», - зазначив Андрій Нєбитов.

У співпраці з військовими адміністраціями та місцевими органами влади Нацполіція продовжує розвиток й вдосконалення системи відеоаналітики, використання якої підвищує ефективність кримінальних розслідувань і забезпечує створення безпечного середовища. На сьогодні в Україні функціонує 50 630 відеокамер регіональних систем відеоспостереження, з яких 7 191 камера з функціями аналітики (розпізнавання облич, номерних знаків, авто за маркою, кольором). Крім того, у 2023 році в структурі Департаменту кримінального аналізу створено відділ відеоаналітичних досліджень.


Департамент комунікації

Національної поліції України 



 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux