Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
У Києві правоохоронці викрили канал нелегальної міграції вихідців Південно-Східної Азії до Євросоюзу
Опубліковано 18 березня 2019 року о 16:57

Оперативники Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, Національної поліції України та поліції Києва спільно з представниками прикордонної та міграційної служб виявили 27 іноземців, які нелегально перебували на території нашої держави. За словами мігрантів, на територію України їх незаконно переправили з РФ, аби згодом вони потрапили до однієї з країн Західної Європи.

Оперативники Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, Національної поліції України спільно з представниками Північного регіонального управління Державної прикордонної служби у ході превентивної спецоперації під умовною назвою «Мігрант» отримали інформацію про канал нелегальної міграції вихідців Південно-Східної Азії через територію нашої держави до Євросоюзу. 

За фактом організації незаконного переправлення нелегальних мігрантів через державний кордон України було відкрито кримінальне провадження за ознаками ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці здійснили комплекс заходів, спрямованих на перевірку цієї інформації та встановили місце тимчасового переховування та формування груп нелегальних мігрантів для подальшого переправлення до західних кордонів України.

У результаті спільної операції оперативники Нацполіції спільно з колегами територіального підрозділу поліції у місті Києві, представниками Північного регіонального управління та Державної міграційної служби в м. Києві та Київській області виявили та затримали 27 нелегальних мігрантів без жодних документів в приміщенні хостелу на території одного з ринків Києва. 

Встановлено, що вихідці з Південно-Східної Азії незаконно потрапили на територію нашої країни з РФ. За словами іноземців, за свій нелегальний транзит до однієї з країн Західної Європи вони заплатили від 6 до 11 тисяч доларів США.

Нелегальних мігрантів  передано до міграційної служби, подальшу їхню долю вирішуватиме суд.

За фактом організації незаконного переправлення нелегалів через державний кордон України проводиться перевірка в рамках відкритого кримінального провадження за ознаками ст. 332 Кримінального кодексу України. Розслідування триває.

Нагадаємо, заступник начальника Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Нацполіції Ігор Малахов повідомив, що упродовж 2019 року за участі іноземців скоєно 430 злочинів.

Департамент комунікації 
за матеріалами Департаменту боротьби зі злочинами, 
пов’язаними з торгівлею людьми, 
Національної поліції України

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux