Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Судові вироки фігурантам хабарів та боротьба з рейдерством – останні результати роботи внутрішньої безпеки на Донеччині
Опубліковано 12 березня 2019 року о 19:48

Затриманому працівниками внутрішньої безпеки суд виніс вирок у вигляді чотирьох років ув’язнення за надання 10 тисяч гривень хабара посадовцю поліції Донецької області. Шість років ув’язнення з конфіскацією майна призначено поліцейському та депутату сільради за збут наркотиків. Підполковнику поліції та його спільникові-бізнесмену оголошено підозру у спробі рейдерського захоплення підприємства.

Влітку 2018 року до Донецького управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України звернувся командир батальйону патрульної поліції у місті Краматорськ та Слов’янськ. Капітан поліції повідомив, що представник мережі торговельних закладів пропонує йому неправомірну вигоду за вирішення питання про безперешкодне погодження дозвільних документів на парковку автівок та невжиття заходів адміністративного впливу.

Під процесуальним керівництвом прокуратури оперативники внутрішньої безпеки задокументували факт передачі 10 тисяч гривень «винагороди» 26-річним хабародавцем посадовцю поліції. Чоловіка затримали та оголосили підозру за ч.3 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі)  Кримінального кодексу України.
Наразі вироком Слов’янського міського суду Донецької області чоловіка визнано винним та призначено покарання у вигляді 4 років позбавлення волі. 
Закінчено судовий розгляд по справі ще двох фігурантів, яких затримали працівники  внутрішньої безпеки на Донеччині – поліцейського  та депутата сільради.

Оперативна інформація щодо неправомірних дій співробітника відділу моніторингу Центрального відділу поліції Головного управління Нацполіції Донеччини була отримана напочатку 2017 року. Проведеною перевіркою було встановлено, що капітан поліції змовився із спільником, який займав посаду депутата Більманської сільської ради Більмацького району Запорізької області, закуповував у нього наркотичні засоби, а потім збував.
Обох зловмисників затримали під час чергової незаконної оборудки з марихуаною та оголошено підозри за ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ст.309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) КК України. Куйбишевський районний суд Запорізької області зачитав вирок наркодилерам – 6  років позбавлення волі з конфіскацією майна кожному.

У незаконних діях внутрішня безпека спільно з прокуратурою Донецької області викрила ще одного співробітника поліції Донеччини. Слідчий з двадцятирічним стажем, підполковник поліції вступив у змову зі знайомим бізнесменом, домовившись про заволодіння майном одного з підприємств, власниками якого є німецькі інвестори.

За попередньо розробленим планом поліцейський розпочав кримінальне провадження за фактом шахрайських дій, у суді взяв дозвіл на огляд території підприємства, згодом з групою осіб вилучив звідти спеціальний транспорт: автонавантажувачі вартістю понад 1,1 мільйона гривень. І хоча суд зобов’язав помістити майно на спеціальний майданчик відділу поліції, підполковник поліції віддав транспорт своєму спільникові по рейдерству.

На теперішній час поліцейському та його спільнику повідомлено підозру за ч.5 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України. Суд відправив слідчого поліції під домашній арешт. Санкція інкримінованої фігурантам статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.
 


Департамент внутрішньої безпеки
Національної поліції України

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux