Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Столичні оператори спецлінії 102 завершили тренінг з питань домашнього та гендерно зумовленого насильства
Опубліковано 07 листопада 2022 року о 10:29

Заняття ініційовані для поліцейських з метою підвищення комунікації з громадянами, які звернулись до правоохоронців щодо випадку домашнього насильства. По закінченню навчання всі учасники отримали відповідні сертифікати.

Поліцейські столиці пройшли чергові навчання для операторів спецлінії 102, диспетчерів та працівників чергової служби, направлені на підвищення рівня комунікації правоохоронців із громадянами, які повідомляють про домашнє та гендерно зумовлене насильство в сім’ї. Столичні правоохоронці та колеги з інших регіонів України в тому числі територій, де ведуться активні бойові дії проходять тренінги з ефективного реагування на випадки повідомлень про домашнє насильство, вчинене в умовах воєнного стану.

Головний інспектор відділу організації реагування та служби 102 Департаменту організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Національної поліції України Сергій Кузімович розповів, що оператори спецлінії 102, які орієнтовані на обробку інформації про домашнє насильство повинні діяти за чіткими алгоритмами та правилами:

«Ми ініціюємо такі тренінги вже не перший рік, але цього разу необхідність проводити подібні навчання значно виросла. Це обумовлено ситуацією в країні та введеним воєнним станом. Адже тиск, який ми відчуваємо кожного дня є надзвичайно великим, тому наша допомога як ніколи необхідна українцям, особливо людям, які опинились в умовах психологічного чи економічного насильства»

Загалом тренінг проводився за підтримки Організації Об’єднаних Націй, Міністерства внутрішніх справ та Національної поліції України в містах Хмельницький, Запоріжжя, Миколаїв, Львів, Київ та Київській області. Навчання проходили із залученням різних спеціалістів у галузі протидії домашньому насильству. Поліцейські отримали нові знання та практичні навички, які дозволять більш кваліфіковано надавати допомогу потерпілим, які телефонують на спецлінію 102.

«Окрім основних алгоритмів першочергових дій поліцейські повинні володіти основними психологічними аспектами спілкування з потерпілими. Адже для більш кваліфікованого визначення типу домашнього насильства необхідно зрозуміти особливості психіки постраждалої особи та визначити характер кризової ситуації. Ця інформація необхідна для надання ефективної допомоги потерпілим та підвищення рівня довіри українців до поліції», - додала головний спеціаліст відділу з питань протидії домашньому насильству та торгівлі людьми Департаменту моніторингу дотримання прав людини МВС України Олена Дашутіна.

По закінченню тренінгу всі учасники отримали відповідні сертифікати, які визначають рівень їх кваліфікації у питаннях, пов’язаних із домашнім та гендерно зумовленим насильством. В майбутньому для правоохоронців будуть й надалі проводитись подібні заходи, аби не зупинятись на досягнутому та постійно вдосконалювати навички.




Відділ комунікації поліції Києва




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux