Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Столичні поліцейські затримали організатора викрадення людини
Опубліковано 09 жовтня 2019 року о 15:39

Потерпілого минулого року незаконно утримували протягом 12 днів та вимагали у його родичів 500 тисяч доларів США. Тоді правоохоронці затримали сімох виконавців та визволили бранця. А днями слідчі столичної поліції повідомили про підозру організатору викрадення, який наразі перебуває під вартою.

Подія трапилася у лютому 2018 року. На оптовому ринку, розташованому у Києві на вулиці Марка Вовчка, невідомі напали на 58-річного чоловіка та силою заштовхнули його в авто. Після чого швидко із місця події поїхали. Сину заручника викрадачі повідомили, що за повернення батька додому живим і неушкодженим він має заплатити 500 тисяч доларів США.

"Після викрадення потерпілого до його родичів надходили погрози та вимагання великої суми грошей. Правоохоронці доклали максимальних зусиль та за декілька днів вийшли на слід зловмисників. У результаті спецоперації за участі співробітників "КОРД" бранця звільнили із будинку в Броварському районі, де його утримували правопорушники", - розповів начальник Головного управління Національної поліції у м. Києві Андрій Крищенко. 

Сімох викрадачів було затримано та повідомлено їм про підозри за трьома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 147 - захоплення заручників, вчинене організованою групою, ч. 2 ст. 187 - розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб і ч. 4 ст. 189 - вимагання.

За словами начальника столичної поліції Андрія Крищенка, нещодавно оперативники столичного главку за участю бійців полку поліції особливого призначення №1 під процесуальним керівництвом прокуратури міста Києва затримали організатора викрадення:

"Це -  50-річний раніше не судимий киянин, чоловік племінниці потерпілого, котрий власне організував цей злочин та підібрав виконавців. Слідчі встановили, що фігурант перебував у дружніх стосунках із потерпілим та, знаючи про статки родича, вирішив коштом постраждалого покращити своє матеріальне становище. Тоді і вигадав план викрадення із вимаганням 500 тисяч доларів США, які потім учасники організованої групи мали розділити між собою. Слід зазначити, що викуп зловмисники хотіли отримати у криптовалюті - біткойни вимагали переслати на декілька різних електронних гаманців, зареєстрованих у іншій державі (Росії)".

Днями слідчі столичної поліції повідомили організатору про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 189 (Вимагання) та ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 12-ти років ув’язнення.

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.  На даний час досудове розслідування триває, а у подальшому матеріали кримінального провадження будуть направлені на розгляд суду.

Відділ комунікації поліції Києва

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux