Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Налаштування доступності
  • A-
    A+
Старт всеукраїнської кампанії «Не розгубись у темряві»: перший урок пройшов у столичному ліцеї
Опубліковано 18 листопада 2022 року о 16:15

Презентація відбулася сьогодні, 18 листопада. До заходу долучилися міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін, шкільні офіцери поліції, ювенальні поліцейські та рятувальники.

Працівники поліції та ДСНС розповіли дітям про основні правила безпеки в умовах відключення електроенергії через обстріли російської армії.

Мета кампанії – максимальне інформування громадян про прості правила поведінки у випадку тривалого відключення електроенергії, зокрема важливості дотримання правил безпеки дорожнього руху у темну пору доби або в умовах недостатньої видимості. 

Заступниця начальника відділу зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції в м. Києві Надія Ситник звернула увагу школярів на важливість носіння світлоповертальних елементів:

«У темну пору доби, особливо коли відсутнє вуличне освітлення, водіям дуже важко побачити пішохода. Наявність різних світлоповертальних елементів  збільшує видимість пішохода до 130 метрів, відтак водій зможе зреагувати вчасно та безпечно як для себе, так і для пішохода».

Відтак під час пізнавального уроку патрульна поліцейська розповіла та показала дітям, як самим можна виготовити індивідуальні флікери/ світлоповертальні елементи: 

«Фари водія світять знизу догори, тому важливо починати розміщувати такі елементи якомога нижче – і далі з різних сторін по тілу, на сумки, рюкзаки. Це можуть бути яскраві, круті, різноманітні аксесуари, які підкреслять індивідуальність і надійно виконуватимуть свою основну роль – відбивати світло. І нехай світло переможе темряву». 

Водночас головний фахівець відділу зв’язків із засобами масової інформації та роботи з громадськістю ДСНС України Олександр Макушенко розповів дітям, що потрібно покласти у свою «тривожну» валізу: 

«У першу чергу – пляшка води, також ліхтарик, свисток – якщо дитина опиниться у віддаленому від людей приміщенні, щоб її можна почути. Також рекомендуємо мати при собі світловідбивну стрічку, павербанк, мінімальний запас їжі. Радимо під час відключення світла менше користуватися телефонами: краще цей заряд економити, щоб бути на зв’язку із батьками».

Олександр Макушенко також зауважив, що дітям, особливо малечі, потрібно мати при собі бейджик/картку з контактними даними, телефоном батьків, домашньою адресою.

Інспектор ювенальної превенції Олександр Сергієнко зазначив, що сьогоднішній захід – перший у рамках акції та проходитиме по всій країні:

«Ми намагаємося охопити максимальну кількість дітей, адже у зв’язку із відключеннями електроенергії малеча може рухатися додому темними місцями чи проводити час у мережі Інтернет, тож ми  повинні всі разом застерегти їх від небезпек». 

Під час заходу поліцейські роздали дітям пам’ятки з правилами та рекомендаціями поведінки, а також різноманітні світлоповертальні елементи.




Управління комунікації 

Національної поліції України 



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux